În Spania a apărut un monument al ,,Mamei aflate în concediul de creștere a copilului”. Foto

O asociație culturală din Torrelavega, Spania, s-a gândit și la mamele aflate în concediul de creștere a copilului. Mulți consideră că dacă femeia este în concediu de maternitate sau de creștere a copilului, ea nu face nimic și este liberă toată ziua. Ei bine, organizația a ținut să spulbere acest mit și a înălțat un monument, pe care l-a numit sugestiv: “Femeie în concediu de creștere a copilului”.

separator

Creatorii și-au dorit să transmită că de fapt concediul reprezintă o mare responsabilitate pentru viața și sănătatea mult așteptatului copilaș: îngrijorare, nopți nedormite, răceli, colici.

Pe lângă bucuria de a avea un copil, concediul de creștere este însoțit și de o mulțime de responsabilități care cad pe umerii mamelor. Doar o femeie aflată în concediu de creștere a copilului știe ce înseamnă să te apropii de oglindă și să vezi o față istovită, cu cearcăne sub ochi și păr dezordonat, care nu a fost tuns de câteva luni.

Concediul e acea perioadă în care prietenele rămân uimite că reușești să faci atât de multe, iar soțul te întreabă: “De ce nu ai reușit să faci asta? Ai fost toată ziua acasă…”. Monumentul a devenit foarte popular și a atins inimile multor femei din întreaga lume. Totuși în ciuda faptului că există atâtea dificultăți, concediul de creștere a copilului ne ajută să înțelegem și să trăim pe deplin bucuria de a fi mamă. Pare ciudat, dar anume în această perioadă mamele se simt cele mai fericite și împlinite. La urma urmei să te odihnești vei reuși oricând.

sursa: www.fasingur.info

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

Gala Premiilor Emmy 2018: vezi lista câștigătorilor!
Articolul anterior
„Sandra” 20 de ani de activitate! Eveniment de amploare pentru cei 300 de angajați
Articolul următor