Spitalul ,,Valentin Ignatenco” sistează internarea copiilor cu suspecții la Covid

Autoritățile municipale anunță că la moment în spitalele municipale sunt circa 500 de paturi libere, iar cazurile de infecție cu Covid-19 sunt în diminuare.

În acest sens, autoritățile au închis blocul de la Spitalul de Ftiziopneomologie cu 150 de paturi și Blocul vechi de maternitate de la Spitalul „Gheorghe Palade” cu 110 paturi, transmite deschide.md

Potrivit primarului general al capitalei, Ion Ceban, dacă va fi aceeași situație, săptămâna viitoare câteva secții cu 150 de paturi se vor închide în mai multe spitale care erau destinate pentru tratamentul Covid.

Edilul a anunțat în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei că numărul cazurilor de infecție cu covid la copii este într-o diminuare majoră, respectiv spitalul municipal pentru copii „Valentin Ignatenco” sistează de astăzi internarea copiilor cu suspecții la Covid. 

În acest sens, Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii va interna toți copii suspecți și cei confirmați cu Covid, acesta având o capacitate de peste 100 de paturi, azi fiind ocupate în jur de 30.

Toate unitățile care sunt eliberate, vor fi reprofilate în secții de reabilitare post-covid. Specialiștii rămân aceeași și au toată competența de a face tratamentul pentru reabilitarea pacienților. Medicul va decide dacă persoana are nevoie de tratament.

Totodată, în caz de agravare a situației epidemiologice, paturile din aceste spitale vor putea fi reactivate în doar 24-48 de ore. Autoritățile municipale spun că rămân pregătite și în alertă pentru o eventuală creștere a cazurilor.

Centrul Covid de la Moldexpo rămâne în continuare cel mai mare spital Covid din republică. În continuare va fi realizat triajul, dar și tratamentul pacienților cu covid în această instituție. Potrivit edilului capitalei, Centrul Covid de la Moldexpo, în cazul celei mai optimiste evoluții epidemiologice, va rămâne ultimul spital care va ieși din circuitul Covid.

O tânără de 16 ani a suferit un șoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer
Articolul anterior
341 cazuri de Covid-19, înregistrate în ultimele 24 ore
Articolul următor
Alte articole interesante