Strigătul mamelor: ,,Am născut cu masca pe față și tu nu o porți la cumpărături?”

O femeie în vârstă de 28 de ani a rămas revoltată după ce a văzut o imagine cu un angajat al unui lanț de magazine ce a refuzat să poarte masca în timp ce lucra și cu un bărbat care nu a vrut să poarte mască la cumpărături. Chiar dacă suferă de astm, femeia spune că a reușit să poarte mască de protecție din momentul în care a intrat în spital pentru a naște și până când s-a externat: „Mi-am născut copilul pe cale naturală (fără medicamente contra durerii) în timp ce am purtat o mască din clipa în care am pătruns în spital și până când am plecat de acolo…așa că explică-mi de ce nu ai putea respira în timp ce porți și tu masca pentru 20-30 de minute când te afli la cumpărături?”.

Ea a explicat faptul că nu i-a fost la îndemână să poarte mască de protecție, dar că a făcut acest gest pentru a se proteja: „Dacă a fost confortabil? Nu a fost. Dar am purtat-o pentru că știam că era pentru siguranța mea”. Amanda a venit și cu următoarea mențiune: „Mă irită să văd că oamenii sunt supărați că trebuie să poarte mască în momentele în care intră într-un magazin”.

Alături de Amanda, alte mame au postat și ele pe rețelele sociale experiența prin care au trecut la naștere purtând mască de protecție și și-au manifestat indignarea față de cei ce refuză să poarte măști în viața de zi cu zi.

Nu îmi place disconfortul, dar am ales să port mască pe tot parcursul nașterii copilului meu. Ce fel de oameni sunt cei care se plâng că trebuie să poarte mască în timpul unor ieșiri de o jumătate de oră?”

„Am trecut prin travaliu purtând o mască, iar în țara asta sunt bărbați care nu suportă să se înfășoare cu o bucată de material textil pe față pentru a merge la cumpărături?”

„Sâmbătă am născut purtând tot timpul masca pe față. Prin urmare, cred că toți am putea să o purtăm în timp ce mergem la cumpărături.”

Altă mamă, care, de asemenea suferă de astm, a povestit și ea cum a purtat mască de protecție la naștere: „Dacă am putut să port o mască în cadrul unui travaliu de 38 de ore, în timpul unei cezariene, în cadrul recuperării de după cezariană…poți să o porți și tu timp de o oră, în timp ce ești la cumpărături sau pentru alte ieșiri din casă”.

Totodată, femeia a ținut să vină și cu acest îndemn„Să porți o mască de protecție este pentru cei mai mulți dintre noi un demers lipsit de confort. Dar alege să nu te simți confortabil pentru o scurtă perioadă și haide să-i protejăm și pe cei din jur.”

sursa: www.today.com; traducere: www.mamaplus.md

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

284 de elevi sunt confirmați pozitiv cu Covid. 7186 se află în autoizolare
Articolul anterior
Programul evenimentelor de „Hramul orașului Chișinău”: fără concert și focuri de artificii
Articolul următor