,,Sub cușma lui Guguță”. O frumusețe de bibliotecă în aer liber a fost inaugurată la Costești

Guguță este unul dintre personajele preferate de către copiii tuturor timpurilor. Acum, celebra cușmă a lui Guguță, din basmele lui Spiridon Vangheli, a constituit o sursă de inspirație pentru lansarea primei biblioteci în aer liber pentru copiii din țara noastră.

separator
La Costești, lângă casa lui Ion Creangă din Complexul Turistic din localitate, copiii se pot refugia sub ,,Căciula lui Guguță” pentru a sorbi din cărțile minunate cu povești.„Mare a fost bucuria celor maturi să audă glasuri zglobii de copii… Zeci de Guguței și Crăițe au cântat, au dansat, l-au citit pe tatăl şi bunelul lor drag, Spiridon Vangheli, pe care l-au aşteptat cu mult drag”, au menționat organizatorii.

La inaugurarea bibliotecii „Sub cuşma lui Guguță” au participat scriitorii Iulian Filip și Aurelian Silvestru, Vera Osoianu, directoare adjunctă la Biblioteca Națională, Eugenia Bejan, directoare interimară la Biblioteca Națională „Ion Creangă”, Oleg Bodrug, fondatorul editurii „Prut Internațional”, pictorul Alexei Luca, sculptorii Valeriu Rotari și Ion Munteanu, experți în arta lemnului, care au motivat copiii să îndrăgească cărțile și lectura.        

sursa foto: Facebook/lacostesti; Vera Osoianu

Doi tineri însurăței, surprinși la o secție de votare din Telenești
Articolul anterior
Cod galben, emis de meteorologi. Cum va fi vremea în următoarele zile?
Articolul următor
Alte articole interesante