Svetlana Sainsus, internată de urgență cu fiica ei în spital: ,,Mai aveți să ne otrăviți”

Svetlana Sainsus trece prin momente grele, după ce fetița ei s-a îmbolnăvit și a fost internată de urgență în spital, iar acum se află sub observația medicilor. Starea de sănătate a micuței s-a înrăutățit brusc și se agrava continuu, cofondatoarea Caritate.md mărturisind că aproape ,,a crezut că își pierde copilul”. Svetlana Sainsus și-a povestit experiența dureroasă prin care a trecut.

,,Simt că ajunge cuțitul la os, deja nu mai pot să tac. Vineri am crezut că o pierd pe Lia, își pierdea cunoștința și, până să ajungă ambulanța, am ajuns noi singuri la urgență la Medpark. Nu puteam să o trezesc pe fetița mea dimineața și mi-am dat seama că acest lucru nu este normal, am insistat să o trezesc și ea nu putea nici să vorbească, albă ca varul, intrase într-o stare de comă, leșin. Și eu, pur si simplu, m-am trezit într-o altă lume, a ororii și groazei și frica că îmi pierd copilul!”, povestește Svetlana Sainsus, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Verdictul medicilor: intoxicație. Care ar fi cauza?

,,După ce a fost adusă la viață de către echipa de la Medpark, am fost transferați la Centrul Mamei și Copilului. Deja e a doua oară în câteva luni când ajungem cu intoxicație acolo. Ce părea de data aceasta o enteroviroză, verdictul medicilor este totuși o intoxicație. Oare de unde vine? Ah, am fost cumva la strașnicul Macdonalds? Sau cumva a mâncat pizza și cipsuri otrăvitoare? Nu, Lia a mâncat doar câteva bobițe de poamă albă naturală! Poama ,,naturală” moldovenească! Și toți copiii din secție, toți cu așa ceva, sărmanii! Unul de la harbuz, altul de la zămos, altul de la poamă! Și aici nu vreau să generalizez, cu tot respectul pentru agricultorii bravo, dar și cu tot disprețul către cei care ne otrăvesc copiii! Nepoțica a fost internată luna trecută, otravită de la zămos, în stare gravă! Cât se mai poate?

Voi ieșiți în stradă cu tractoarele și vă plângeți de milă și cereți ajutoare, dar de mila copiilor noștri otrăviți cine plânge? Vă plângeți că nu cumpărăm fructele noastre în magazine? Cum să mai cumpăr??? Cum??? Cine poartă răspundere pentru ,,rahaturile” pe care le aduceți pe rafturile magazinelor?

Oare așa aduceți și acasă la nepoțeii voștri? Ah, nu sigur! Cu siguranță sunt lăzi diferite! Lăzi pentru vânzare și lăzi pentru acasă pentru cei dragi! Dar voi uitați că acolo pentru vânzare tot mănâncă oamenii dragi ai cuiva! Simt un dezgust și sper să vina ziua când totuși viața omului va conta un pic mai mult decât banul! Sănătate tuturor! Cu drag, mama Liei, care stă acum sub perfuzii!”, relatează mâhnită Svetlana Sainsus.

Se pare că momentele critice au fost depășite, iar micuța este pe mâini bune.

,,Mulțumim, cu plecăciuni, domnului Mihu Ion. Deja a doua oară ne salvează din acest coșmar. Multă recunoștință secției gastrologie CMC”, a relatat în încheiere Svetlana Sainsus, distribuind câteva imagini cu fetița ei de pe patul de spital.

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

Mai multe localități din Moldova își sărbătoresc astăzi hramul
Articolul anterior
Grav accident în raionul Ialoveni. Un șofer a fugit de la locul faptei
Articolul următor