Svetlana Sainsus, mesaj emoționant de ziua copiilor născuți prematur: ,,Să le oferim susținere și căldură”

Astăzi, 17 noiembrie, este marcată Ziua Internațională a Copiilor născuți prematur. Svetlana Sainsus, co-fondatoarea Caritate.md, a trecut prin experiența nașterii premature pe 1 martie, atunci când și-a adus pe lume fetița. A îndurat clipe grele, lacrimi și suspine, dar toate au rămas în trecut, deoarece astăzi se bucură de o fetiță minunată, pe nume Lia.

separator

În această zi, Svetlana Sainsus a publicat pentru prima oară mai multe imagini din spital, după naștere, și a împărtășit experiența ei cu urmăritorii virtuali. Tânăra mămică afirmă că atât copilașii născuți prematur, cât și mamele lor, au nevoie de susținere și căldură.

,,Astăzi este ziua internationala a copilasilor născuti prematur. Nerăbdători să vadă lumea, nerăbdători să își întâlnească mama❤️ copii puternici și luptători încă din prima secundă. Doar în 2019, în secția reanimare prematuri IMC s-au născut 745 copilași. Din păcate, condițiile lasă mult de dorit și nu ajung mese cu încălzire pentru ei, lucru tare important si vital pentru un copilaș născut prematur. Dacă eu și fetița mea am avut norocul să stăm internate doar 10 zile, alți copilași stau cu lunile… Astăzi vreau să vă rog să le oferim sprijin și căldură, atât puilor fragili, cât și mămicilor care înafară de stresul și nopțile de coșmar trăite acolo, rugându-se pentru viața lor, mai au și vesnica problemă a condițiilor rele. Să ne fie sănătoși toți copilașii și multe multe kg în plus 🙏❤️. Mamelor putere, astea sunt mame eroine 🙏 fără pic de exagerare, doar cine a fost acolo și a trecut prin asta poate înțelege. Lia și ceilalți sute de copilași născuți anual prematur vă multumesc🙏”, este mesajul Svetlanei Sainsus.

Împreună putem pentru contribui pentru renovarea secției reanimare și prematuri din cadrul Institutului Mamei și Copilului. Donează pe caritate.md

Italia: Un copil a fost operat, în timp ce un muzician cânta la un pian în sala de operaţii
Articolul anterior
Premierul Ion Chicu: În acest an, fără târg de Crăciun și fără brad în centrul Capitalei
Articolul următor