Tradiții și obiceiuri la naștere din întreaga lume

Nașterea copilului într-o familie este un eveniment foarte așteptat și plin de emoții, în orice colț al lumii. Deși ar părea că toate nașterile decurg la fel, fiecare popor are propriile tradiții cu care întâmpină noul născut pe lume. Iată câteva obiceiuri interesante!

separator

În Jamaica, se obișnuiește ca, imediat după naștere, placenta și cordonul ombilical să fie îngropate, iar în acel loc să fie plantat un copac. Astfel, copilul și copacul vor crește împreună. Pe măsură ce crește, copilul e învățat să aibă grija de copacul său, învățând astfel lecția responsabilității.

Un procent de 30% dintre nașterile din Olanda se petrec acasă. Moașele le ajută pe proaspetele mămici pentru a aduce pe lume pruncii. Femeile olandeze reușesc astfel să devină mai puternice, neapelând la medicamente pentru a atenua durerile.

În Japonia, imediat după naștere, proaspetele mămici se mută în casa părinților cu copilul, acolo unde locuiesc timp de o lună și încearcă să se pună pe picioare. Ulterior, se întorc în căminul conjugal.

În țările din America Latină, femeile obișnuiesc să intre în “la cuarentana”, adica un fel de carantină, imediat dupa nastere. Aceasta presupune abținerea de la anumite alimente, precum și abstinența sexuală și renunțarea la orice efort fizic timp de 6 săptămâni. În tot acest timp, mama se ocupă exclusiv de alăptat și de îngrijirea nou-născutului, în timp ce rudele apropiate și prietenii fac curățenie și mâncare.

În Turcia, proaspetele mămici au obiceiul de a bea, imediat dupa nașterea copilului, o băutură numită “Lohusa Serbeti”. Aceasta conține scorțișoară, zahăr și colorant alimentar roșu și se servește chiar la spital, pentru a celebra fericitul eveniment.

În Germania, toate viitoarele mămici primesc de la medic o carte numita “Mutterpass”. Este vorba, mai degrabă, de un jurnal care le monitorizează sarcina, acolo fiind menționate toate controalele medicale realizate de-a lungul celor 9 luni. La naștere, cartea este finalizata cu o încheiere, în care se arată detaliile nasterii, precum și informatii cu privire la starea de sănătate a bebelușului.

În zonele rurale ale Nigeriei, încă se păstrează obiceiul numit “Omugwo”. Potrivit acestui obicei străvechi, bunica este cea care trebuie să facă prima băiță a bebelușului.

În multe culturi ale lumii se obișnuiește să se meargă în vizită la noul născut și la proaspăta mămică cu un cadou simbolic. Ei bine, în Brazilia mama este cea care trebuie să întâmpine invitații cu câte un cadou.

În Finlanda, încă din anul 1930, guvernul finlandez a hotărât ca proaspetele mămici să primească, după naștere, o cutie cu lucruri esențiale la început de drum alături de bebeluș. Aceasta conține de la haine pentru bebeluși, până la scutece și jucării.

sursa

alte Articole interesante