Tragedie. Un copil de 9 ani din Călărași s-a înecat sub gheața unui iaz

Un copil s-a înecat după ce s-a aventurat pe gheața subțiere a unui iaz din Călărași. Tragedia a avut loc pe 8 februarie, aproximativ la ora 16:00, în localitatea Săseni. 

,,În urma unor investigații s-a constatat că doi minori în vârstă de 9 și 12 ani, ambii locuitori ai satului Săseni, au intrat prin acces liber într-o gospodărie ce dispune de un bazin acvatic (iaz) pentru a aluneca pe stratul de gheață format, însă s-au prăbușit în apă”, a delarat ofițerul de presă Cristina Vicol, pentru stiri.md.

În consecință, minorul de 12 ani a reușit să iasă din apă și să meargă la domiciliul mamei amicului său și să o cheme în ajutor.

Totodată, la fața locului s-au prezentat mai mulți localnici, care l-au scos din apă pe minorul de 9 ani, ultimul fiind la acel moment în stare de inconștiență.

De asemenea, la locul faptei a intervenit și o ambulanță care, în urma mai multor proceduri de acordare a ajutorului medical minorului, nu a putut decât să constate decesul.

Potrivit poliției, la o distanță de 50 de metri de casa minorului în vârstă de 9 ani este amplasată o altă gospodărie nelocativă, care nu este îngrădită cu gard, iar în interiorul gospodăriei a fost construit recent un bazin acvatic cu o suprafață de aproximativ 15m x 25m și cu o adâncime de aproximativ 2-3 m, bazinul fiind parțial umplut cu apă.

În prezent se petrec mai multe acțiuni de urmărire penală îndreptate spre stabilirea tuturor circumstanțelor.

Poartă îndrăzneț rochia de zi, și seara!
Articolul anterior
Fotografia lui Smiley cu Gina Pistol care a adunat un număr record de like-uri pe rețelele sociale
Articolul următor