Trei fetițe au ajuns la spital după ce au fost spălate pe cap cu insecticid

Trei fete de 6, 8 și 11 ani din județul Iași s-au intoxicat după ce au fost spălate pe păr cu o substanță care conține un insecticid puternic. Copiii au fost preluați de un echipaj de transport victime multiple și transportați la Spitalul de Pediatrie din Iași, potrivit Realitatea.

Cazul are loc la o săptămână după ce alte 3 fete, din județul Brașov, au murit după ce au fost spălate pe cap cu insecticid.

Cele trei fete din localitatea ieșeană s-au intoxicat cu o substanță ce conține cipermetrină, care poate da convulsii, potrivit Mediafax.

„Copiii au fost găsiți conștienți, substanța respectivă este o substanță toxică, cu potențial de a dezvolta convulsii atunci când ea ajunge în circulație. A fost indicată spălarea părului de către părinți cu apă din abundență, lucru care s-a întâmplat până la ajungerea echipajelor. A început evaluarea copiilor și tratamentul cu fluide, de asemenea s-a făcut spălătură oculară cu ser fiziologic. Copiii sunt stabili hemodinamic”, a afimat medicul care le-a dus pe micuțe la spital.

Ea speră că evoluția copiilor va fi favorabilă, dar spune că este nevoie de tratament și de monitorizare.

În urmă cu o săptămână, alți trei copii din comuna Ungra, județul Brașov, au fost intoxicați cu tomoxan, un antiparazitar folosit la animale, după ce au fost spălate pe păr. Este vorba de trei fete de 7, 8 și 9 ani, dintr-o familie, care au murit.

Anișoara Loghin și soțul ei au dat prima petrecere în cinstea fiului lor, Raul
Articolul anterior
Lilu, cu sapa în mână la prășit. Își ajută și acum părinții când este nevoie
Articolul următor
Alte articole interesante