Umidificatorul de aer poate intensifica tusea? Ce spune Dr. Komarovsky

În perioada de iarnă, mulți se confruntă cu faptul că aerul din apartamente sau din case este prea uscat. Din acest motiv, are loc iritarea mucoasei căilor respiratorii. Mulți specialiști susțin că aerul prea uscat dăunează și mai mult atunci când apare tusea, mai ales la copii. De aceea, părinții apelează frecvent la utilizarea umidificatoarelor pentru aer.

Răceala la copiii mici. Modalități de tratament - delamamici.ro

Este important ca aerul să nu fie prea uscat, deoarece în acest caz tusea va fi uscată pentru o lungă perioadă de timp, sputa nu va putea să se îndepărteze ușor și pot apărea complicații sub formă de bronșită sau pneumonie.

Evgeny Komarovsky susține că atunci când un copil mic are o infecție virală respiratorie acută, umiditatea aerului în cameră trebuie să fie de cel puțin 50-70%, altfel riscul complicațiilor va crește.

Pentru a face acest lucru, trebuie să ventilați camera, să faceți o curățare umedă, să puneți un prosop umed pe calorifer. Astăzi, dispozitivele speciale care umidifică aerul uscat sunt foarte populare. Acestea au acțiune pozitivă, ajută la transformarea rapidă a tusei de la uscată la umedă și contribuie la recuperarea rapidă a copilului.

În principiu, utilizarea corectă a unui umidificator nu cauzează nicio complicație. Apariția sau întărirea atacurilor de tuse este posibilă numai dacă dispozitivul este utilizat necorespunzător.

Potrivit medicului, dacă utilizarea unui umidificator este însoțită de apariția unei plăci albe pe mobilier – aceasta este depunerea sărurilor de calciu care se află în apă, atunci este clar că respirăm aceleași săruri. Adică, exact aceeași placă se așează pe membranele mucoase. Desigur, acest lucru poate irita căile respiratorii și poate provoca tuse. Din acest motiv, producătorii de umidificatoare de aer și mulți experți recomandă cu tărie turnarea în umidificator a apei distilate.

Uitați de apa minerală în umidificator, este strict interzisă, spune medicul.

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

O femeie infectată cu Covid-19 a născut în timp ce se afla în comă: „Sunt în stare de șoc”
Articolul anterior
Câte cazuri de Covid-19 au fost confirmate astăzi?
Articolul următor