Umidificatorul de aer poate intensifica tusea? Ce spune Dr. Komarovsky

În perioada de iarnă, mulți se confruntă cu faptul că aerul din apartamente sau din case este prea uscat. Din acest motiv, are loc iritarea mucoasei căilor respiratorii. Mulți specialiști susțin că aerul prea uscat dăunează și mai mult atunci când apare tusea, mai ales la copii. De aceea, părinții apelează frecvent la utilizarea umidificatoarelor pentru aer.

Răceala la copiii mici. Modalități de tratament - delamamici.ro

Este important ca aerul să nu fie prea uscat, deoarece în acest caz tusea va fi uscată pentru o lungă perioadă de timp, sputa nu va putea să se îndepărteze ușor și pot apărea complicații sub formă de bronșită sau pneumonie.

Evgeny Komarovsky susține că atunci când un copil mic are o infecție virală respiratorie acută, umiditatea aerului în cameră trebuie să fie de cel puțin 50-70%, altfel riscul complicațiilor va crește.

Pentru a face acest lucru, trebuie să ventilați camera, să faceți o curățare umedă, să puneți un prosop umed pe calorifer. Astăzi, dispozitivele speciale care umidifică aerul uscat sunt foarte populare. Acestea au acțiune pozitivă, ajută la transformarea rapidă a tusei de la uscată la umedă și contribuie la recuperarea rapidă a copilului.

În principiu, utilizarea corectă a unui umidificator nu cauzează nicio complicație. Apariția sau întărirea atacurilor de tuse este posibilă numai dacă dispozitivul este utilizat necorespunzător.

Potrivit medicului, dacă utilizarea unui umidificator este însoțită de apariția unei plăci albe pe mobilier – aceasta este depunerea sărurilor de calciu care se află în apă, atunci este clar că respirăm aceleași săruri. Adică, exact aceeași placă se așează pe membranele mucoase. Desigur, acest lucru poate irita căile respiratorii și poate provoca tuse. Din acest motiv, producătorii de umidificatoare de aer și mulți experți recomandă cu tărie turnarea în umidificator a apei distilate.

Uitați de apa minerală în umidificator, este strict interzisă, spune medicul.

O femeie infectată cu Covid-19 a născut în timp ce se afla în comă: „Sunt în stare de șoc”
Articolul anterior
Câte cazuri de Covid-19 au fost confirmate astăzi?
Articolul următor
Alte articole interesante