Un băiețel de 5 ani s-a trezit cu trei echipaje de poliție la ușă de ziua lui

Băiețelul a rămas uimit atunci când a văzut că oamenii legii veniseră să-i cânte „La mulți ani”. Polițiștii nu au rămas însă și la o felie de tort.

Un băiețel de 5 ani din București s-a trezit cu trei echipaje de poliție la ușă de ziua lui. Mama sa: „Ștefan face închisori din lego unde îi pune pe infractori”

Jucăria favorită a băiețelului a fost dintotdeauna o mașinuță de poliție. Deși a fost încântat, surpriza care l-a lăsat fără cuvinte pe băiețelul de cinci ani a fost alta: trei echipaje de poliție au ajuns la poarta sa, cu sirenele și girofarurile aprinse, ca să-i ureze „La mulți ani”.

„El zice că a rămas stană de piatră. Nu mai era în stare să zică nimic, fiind un vorbăreț de obicei. Era foarte emoționat și stătea lipit de mine. I-a plăcut foarte tare surpriza și a povestit-o colegilor de la grădiniță”, a povestit mama sa, pentru Libertatea. Ideea surprizei i-a venit tatălui băiatului, fiindcă le spunea mereu că polițiștii sunt prietenii lui și că vrea să fie și el ca ei.

Un băiețel de 5 ani din București s-a trezit cu trei echipaje de poliție la ușă de ziua lui. Mama sa: „Ștefan face închisori din lego unde îi pune pe infractori”

Cu două săptămâni înainte a luat legătura cu șeful Secției 10 de Poliție, de care aparține strada unde locuiesc. A trebuit să facă o cerere în scris către secție, care ulterior a fost aprobată de Inspectoratul General de Poliție.

„Noi i-am comandat tortul cu mașina de poliție pe el. Dimineață, soțul s-a dus să ducă tortul la secție, ca să-l aducă polițiștii. Lui i-am spus că trebuie să vină un curier cu o surpriză și l-am scos la poartă”, povestește mama cum au orchestrat surpriza. „Noi l-am învățat că dacă are o problemă, să vorbească cu un polițist”.

Polițiștii i-au adus băiatului din partea lor mai multe materiale informative de combatere a infracționalității juvenile. Mama lui spune că Ștefan le va citi cu siguranță când va învăța bine alfabetul. Până atunci, ocupația lui preferată e joaca. „Își construiește din lego închisori și bagă infractorii acolo. I-am luat și uniformă de polițist de pe internet. Am găsit doar varianta americană. Mai iese cu uniforma uneori. Când ne plimbam pe bulevardul Unirii, oprea oamenii și îi întreba dacă sunt răufăcători sau nu și decidea dacă îi lasă să treacă”, mai spune mama sa.

„Noi l-am învățat de mic că dacă are o problemă, dacă se pierde sau ceva, să vorbească cu un polițist, să-l ajute. L-am învățat să respecte polițiștii, el știe că polițiștii ajută oamenii și luptă cu răufăcătorii”, a mai spus Cristina Ițcuș.

Pe lângă băiat, și părinții s-au mirat că poliția a fost deschisă la cererea lor. „Vizita polițiștilor a durat câteva minute, n-au vrut să stea nici să mănânce o felie de tort. Dar a contat enorm. Ne-am bucurat că au fost deschiși. Acum însă dacă un milion de părinți le fac cerere să vină și la ziua copilului lor, cred că va fi mai greu. Noi am fost norocoși”, admite femeia. „Chiar dacă e pandemie, am reușit să facem cea mai frumoasă sărbătorire”, mai spune mama copilului.

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Locuitorii din Bălţi îngheaţă de frig. Autorităţile locale nu ştiu când vor începe sezonul de încălzire
Articolul anterior
Autobuz plin cu pasageri, implicat într-un teribil accident în Rusia
Articolul următor