Un băiețel de 5 ani s-a trezit cu trei echipaje de poliție la ușă de ziua lui

Băiețelul a rămas uimit atunci când a văzut că oamenii legii veniseră să-i cânte „La mulți ani”. Polițiștii nu au rămas însă și la o felie de tort.

Un băiețel de 5 ani din București s-a trezit cu trei echipaje de poliție la ușă de ziua lui. Mama sa: „Ștefan face închisori din lego unde îi pune pe infractori”

Jucăria favorită a băiețelului a fost dintotdeauna o mașinuță de poliție. Deși a fost încântat, surpriza care l-a lăsat fără cuvinte pe băiețelul de cinci ani a fost alta: trei echipaje de poliție au ajuns la poarta sa, cu sirenele și girofarurile aprinse, ca să-i ureze „La mulți ani”.

„El zice că a rămas stană de piatră. Nu mai era în stare să zică nimic, fiind un vorbăreț de obicei. Era foarte emoționat și stătea lipit de mine. I-a plăcut foarte tare surpriza și a povestit-o colegilor de la grădiniță”, a povestit mama sa, pentru Libertatea. Ideea surprizei i-a venit tatălui băiatului, fiindcă le spunea mereu că polițiștii sunt prietenii lui și că vrea să fie și el ca ei.

Un băiețel de 5 ani din București s-a trezit cu trei echipaje de poliție la ușă de ziua lui. Mama sa: „Ștefan face închisori din lego unde îi pune pe infractori”

Cu două săptămâni înainte a luat legătura cu șeful Secției 10 de Poliție, de care aparține strada unde locuiesc. A trebuit să facă o cerere în scris către secție, care ulterior a fost aprobată de Inspectoratul General de Poliție.

„Noi i-am comandat tortul cu mașina de poliție pe el. Dimineață, soțul s-a dus să ducă tortul la secție, ca să-l aducă polițiștii. Lui i-am spus că trebuie să vină un curier cu o surpriză și l-am scos la poartă”, povestește mama cum au orchestrat surpriza. „Noi l-am învățat că dacă are o problemă, să vorbească cu un polițist”.

Polițiștii i-au adus băiatului din partea lor mai multe materiale informative de combatere a infracționalității juvenile. Mama lui spune că Ștefan le va citi cu siguranță când va învăța bine alfabetul. Până atunci, ocupația lui preferată e joaca. „Își construiește din lego închisori și bagă infractorii acolo. I-am luat și uniformă de polițist de pe internet. Am găsit doar varianta americană. Mai iese cu uniforma uneori. Când ne plimbam pe bulevardul Unirii, oprea oamenii și îi întreba dacă sunt răufăcători sau nu și decidea dacă îi lasă să treacă”, mai spune mama sa.

„Noi l-am învățat de mic că dacă are o problemă, dacă se pierde sau ceva, să vorbească cu un polițist, să-l ajute. L-am învățat să respecte polițiștii, el știe că polițiștii ajută oamenii și luptă cu răufăcătorii”, a mai spus Cristina Ițcuș.

Pe lângă băiat, și părinții s-au mirat că poliția a fost deschisă la cererea lor. „Vizita polițiștilor a durat câteva minute, n-au vrut să stea nici să mănânce o felie de tort. Dar a contat enorm. Ne-am bucurat că au fost deschiși. Acum însă dacă un milion de părinți le fac cerere să vină și la ziua copilului lor, cred că va fi mai greu. Noi am fost norocoși”, admite femeia. „Chiar dacă e pandemie, am reușit să facem cea mai frumoasă sărbătorire”, mai spune mama copilului.

Locuitorii din Bălţi îngheaţă de frig. Autorităţile locale nu ştiu când vor începe sezonul de încălzire
Articolul anterior
Autobuz plin cu pasageri, implicat într-un teribil accident în Rusia
Articolul următor
Alte articole interesante