Un bebeluș de 6 săptămâni, internat în stare critică la terapie intensivă după ritualul de botez

Un bebeluș de doar 6 săptămâni, din Suceava, a ajuns în stare extrem de gravă la spital după ritualul de botez. Din primele informații publicate de presa locală Ziar de Suceava, micuțul a manifestat semne alarmante după ce preotul l-a scos din cristelniță. Actualizare: bebelușul s-a stins pe patul de spital.

Știrea inițială: Copilul s-a învinețit și a făcut stop cardio-respirator, întrucât ar fi înghițit foarte multă apă. El a fost resuscitat de medii de pe ambulanța SMURD, care au ajuns de urgență la fața locului.

„Un copil de o lună și jumătate a fost găsit în stop cardio-respirator la biserică dupa botez. Acesta a fost resuscitat de echipajul SMURD. La acest moment se află în stare gravă pe secția ATI, intubat și ventilat mecanic”, a declarat doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Incidentul s-a produs la Biserica „Sfinții Constantin și Elena”, iar protopopul Doru Budeanu a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă, arătând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”, transmite Monitorul de Suceava.

Protopopul a declarat că a vorbit cu preotul care a oficiat botezul. Acesta i-a spus că bebelușul a plâns atât în timpul botezului, cât și după ce a fost scos din apă, motiv pentru care semnele vitale ar fi fost bune. Polițiștii au deschis un dosar penal cercetările fiind continuate, iar în funcție de starea de sănătate a bebelușului se va face încadrarea juridică a faptei.

Marea Britanie oferă bani cetățenilor străini pentru a se putea întoarce în țara de origine
Articolul anterior
Care sunt simptomele infectării cu noua tulpină britanică a Coronavirusului. Constatările medicilor
Articolul următor
Alte articole interesante