Un copil ar fi fost strâns de gât și tras de păr la o grădiniță din Capitală

Daniel (prenume modificat) are șase ani, frecventează grădinița nr. 108 din sectorul Râșcani al capitalei, scrie Ziarul de Gardă. Într-o seară, întorcându-se acasă, Daniel i-a spus mamei că nu-i mai place ora de muzică și că nu mai vrea să frecventeze activitățile muzicale din cadrul grădiniței.

Conducătoarea muzicală a instituției l-ar fi strâns de gât, ridicat, după care l-ar fi apucat și de cap, și de păr…, i-a mărturisit acesta mamei.

Violența în instituțiile de învățământ preșcolar e un fenomen care nu ajunge însă în statisticile Ministerului Educației și nu poate fi demonstrat fără probe. Zile la rând, ZdG a încercat să ia legătura cu educatoarea, Natalia Vîjîilă, precum și cu directoarea grădiniței, Tamara Fetco, dar acestea nu răspundeau la telefon.

Joi, 11 noiembrie am mers la grădiniță. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, nu ni s-a permis accesul în instituție. Am telefonat directoarea, dar din nou – nu a răspuns la telefon. Natalia Vîjîilă, într-un final a răspuns, însă discuția nu a durat prea mult. Imediat cum ne-am prezentat ca fiind jurnaliști de la ZdG, educatoarea a și închis telefonul. Întreaga  investigație o puteți citi pe zdg.md.

Cine este tatăl fiului Nataliei Gordienko
Articolul anterior
Maia Sandu va efectua marți o vizită oficială în România, la invitația președintelui Klaus Iohannis
Articolul următor
Alte articole interesante