Un copil cu mâna fracturată a fost purtat ore în șir pe la două spitale

Părinții unui micuț care și-a fracturat mâna susțin că din cauza că ar fi fost suspecți la Covid-19 au fost purtați jumătate de noapte pe la două spitale, în timp ce copilul trebuia operat urgent.

separator

„Au închis ușile și ne-au ținut ca pe niște câini afară”, se plâng părinții copilului, potrivit Jurnal.md.

„Acum o lună și noi am pățit la fel cu copilul care și-a rupt mâna. Am fost purtați o jumătate de noapte, de la Centrul Mamei și Copilului – la Ignatenco din motiv că eu am avut temperatura 37°, fiind suspecți la COVID-19. Dar eu am plâns toată noaptea, în mașină era cald, cred că din acest motiv s-a ridicat febra, deoarece până la urmă testele au fost negative. Când am mai cerut termometru, au zis că ei nu-s datori să-mi dea.

Ne-au trimis la Ignatenco, după care acolo ne impuneau să intrăm pe partea aceea unde sunt bolnavii cu COVID. Noi am refuzat, ei au țipat la noi și ne-au închis ușile. S-au purtat cu noi ca cu niște câini, noi cu copilul la ora trei de noapte stăteam acolo cu fractura deschisă a ambelor oase, trebuia operat de urgență și ei își băteau joc de noi. Au închis ușile și ne-au ținut ca pe niște câini afară. După ora 03:00 au telefonat la Centrul Mamei și Copilului să mergem din nou la acest spital, acolo iar cu replici, însă ne-au internat într-un final.

A doua zi de dimineața medicul ne-a spus că o să ne opereze când o să vină analiza de la COVID. Era sâmbătă seara, trebuia să așteptăm până luni să opereze copilul.

Eu m-am revoltat, cum se poate ca să stea copilul atâtea zile cu fractura deschisă, medicul însă mi-a replicat că (noi suntem din Cojușna) știți că la Cojușna este un copil fără mână. Am început a plânge. Mai târziu au operat copilul, după care am dat testul și rezultatele au fost negative la ambii. Ne-au purtat pe drumuri fără motiv”, a declarat pentru Jurnal.md Ana Ivancenco din Cojușna.

Reporterii au încercat să ia legătura cu administrația ambelor spitale, însă nu au primit niciun răspuns concret, din motiv că acest caz a avut loc acum o lună.

Părinții care au trecut prin asemenea situații roagă Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, pe ministra Viorica Dumbrăveanu să ia atitudine.

Unele grădiniţe ar putea fi redeschise mai devreme de 1 septembrie
Articolul anterior
426 de noi cazuri de Covid-19, confirmate în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante