Un copil de 12 ani a înghițit 54 de bile ca să facă un experiment. Ce s-a întâmplat în stomacul său

Un băiat de 12 ani a înghițit 54 de bile, doar ca să facă un experiment, și a fost la un pas să-și piardă viața. Totul, pentru că a vrut să devină „magnetic”.

Rhiley Morrison, în vârstă de 12 ani, a înghițit o parte din bilele magnetice pe 1 ianuarie, și ce-a de-a doua pe 4. Voia să vadă cum va atrage metalul și cum arată bilele după ce le va elimina la toaletă.

Planul nu i-a ieșit însă, pentru că toate bilele magnetice s-au unit între ele și nu au reușit să treacă prin sistemul digestiv. Simțindu-se din ce în ce mai rău, copilul a trezit-o pe mama lui din somn și i-a spus că a înghițit, din greșeală, doar două bile. În total, erau însă 54.

La două noaptea, mama l-a dus la spitalul de urgență, și o radiografie a arătat ce avea băiatul în stomac. Riscul de a-și pierde viața era foarte mare, pentru că metalul începuse deja să-i ardă stomacul, astfel că a intrat imediat în operație. Intervenția a durat șase ore.

Băiatul, din Prestwich, Greater Manchester, și-a petrecut apoi următoarele zece zile în spital vomitând la fiecare mișcare un lichid verde- de la bila care era și ea puternic afectată.

„Rhiley este pasionat de știință, îi plac experimentele, iar într-un final a recunoscut că a înghițit magneții pentru a vedea dacă obiectele de cupru i se lipesc de burtă. E o prostie, dar este un copil și copiii fac prostii. S-a gândit că o să fie distractiv când bilele vor ieși pe partea cealaltă” a declarat mama acestuia, potrivit publicației Metro.

„A fost îngrozitor să-l văd trecând prin asta, mai ales că din cauza regulilor COVID, nu am putut să-l văd deloc în perioada cât a stat în spital” a mai spus ea.

Copilul a fost externat după o perioadă de două săptămâni petrecută în spital. Reprezentanta unei fundații, Katrina Phillips, a declarat că în ultima perioadă tot mai mulți copii înghit magneți, iar jocurile și jucăriile comercializate ar trebui să conțină avertismente și mai clare asupra riscurilor.

sursa

În Austria, oamenii pot merge la frizer sau coafor doar cu un test negativ la Covid-19
Articolul anterior
Acord între Grecia și Israel. Cetățenii vaccinați anti-Covid ai celor două state vor putea să călătorească liber în cele două țări
Articolul următor
Alte articole interesante