Un copil de 2 ani, salvat de medicii moldoveni după o intervenție chirurgicală complexă

Un copil de 2 ani a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe. Micuțul a fost operat cu succes de către medicii de la Centrul Național Științifico-practic de Chirurgie Pediatrică „Natalia Gheorghiu”, din cadrul Institutului Mamei și Copilului.

Părinții împreună cu micuțul s-au adresat la Unitatea Primiri Urgențe a IMC. Copilul prezenta până la 15 vome pe zi, deshidratare, apatie, slăbiciune generală. Copilul a fost diagnosticat anterior cu Hernie diafragmatică, acesta fiind operat în perioada neonatală în orașul Paris, Franța. 

După efectuarea mai multor investigații inclusiv Radiografia de ansamblu a abdomenului, a fost stabilit că copilul suferă de ,,Boala aderențială avansată și ocluzie intestinală joasă”.  

În timpul operației de urgență, s-au constatat multiple aderenţe în abdomen care provocau angulaţii, malrotaţie intestinală cu mezou comun cu întreg colonul plasat pe stânga, inclusiv unghiul iliocecal cu apendicele viermiform. De asemenea a fost constatat un defect aderenţial major în regiunea plastiei defectului diafragmatic congenital cu implicarea omentului, anselor intestinale si colonului.

Medicii au efectuat adezioliză cu înlăturarea zonelor de angulaţii şi restabilirea permeabilităţii tractului intestinal.

Echipa de medici a fost formată din: Stanislav Babuci – doctor habilitat, conferenţiar cercetător, Nicolae Dogotari, Eremia Victor – medici chirurgi pediatri; Țurcanu Olesea – medic anesteziolog;  Mazuru Angela– medic reanimatolog; Cvasnițcaia Iulia  – asistentă de operație; Dragneva Nina – asistentă de anestezie; Lilia Gurița, Olga Oleinic – asistente reanimare.

Jennifer Lopez și-a etalat abdomenul cu pătrățele pe covorul roșu. Cum a fost surprinsă alături de Ben Affleck?
Articolul anterior
Povestea copilului care a trăit 12 ani într-un balon. Suferea de o boală rară, iar expunerea în lumea exterioară însemna moartea
Articolul următor
Alte articole interesante