Un copil din Leova a murit după ce a băut pastilele bunicului său

Copilul a fost găsit sâmbătă dimineața fără suflare de către mama sa. ,,M-am sculat și am dat să îl îmbrac, dar el era deja mort”, spune mama copilului într-un reportaj realizat de Pro Tv Chișinău

Mama micuțului decedat mai are trei copii și este însărcinată cu cel de-al cincilea copil. Aceasta spune că băiatul de patru ani a dormit în seara de vineri cu tatăl ei, iar ea se afla în alta camera. Noaptea copilul a vomitat, însă nimeni nu a chemat ambulanta.

”Noaptea s-a sculat, a baut pastile, le-a gasit la bunicul in buzunar, si le-ar fi baut. M-au sunat de la Cantemir si mi-au spus din cauza pastilelor a decedat”, a spus concubinul femeii.

Cei doi părinți ar fi consumatori de alcool. Nici femeia, nici bărbatul cu care trăiește nu au un loc de munca stabil. Poți urmări reportajul integral pe Pro Tv Chișinău.

ONU avertizează că malnutriția în rândul copiilor va ajunge la un nivel „catastrofal”

Costul tratamentului vital pentru copiii care suferă de malnutriție severă urmează să crească cu 16% din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, care a afectat liniile de aprovizionare cu produse esențiale, avertizează UNICEF. Materia primă pentru alimentele terapeutice gata de utilizare (RUTF) s-a scumpit în contextul crizei alimentare globale declanşate de război şi de pandemie.

Copilului îi este foame sau e doar plictisit? - Totul Despre Mame

În lipsa unei finanțări suplimentare în următoarele şase luni, alți 600.000 de copii nu vor avea acces la tratamentul esențial, care constă într-o pastă cu o valoare energetică ridicată, preparată din ingrediente precum alune, ulei, zahăr şi substanțe nutritive.

UNICEF a precizat că o cutie cu nutrienți specializați care conține 150 de pachete, suficiente pentru 6 până la 8 săptămâni pentru a reda starea de sănătate unui copil cu malnutriție severă, costa în medie 41 de dolari înainte de majorarea cu 16% a prețurilor. Va fi nevoie de 25 de milioane de dolari pentru a acoperi costurile suplimentare.

Alături de presiunea extinsă asupra securității alimentare, care include schimbările climatice, majorarea prețurilor ar putea duce la niveluri „catastrofale” de malnutriție severă, a avertizat UNICEF într-un comunicat.

„Omenirea devine rapid un posibil butoi cu pulbere pentru decese infantile prevenibile şi pentru suferințele provocate copiilor în urma risipei”, a afirmat directoarea executivă a UNICEF, Catherine Russell.

Malnutriția, care este definită ca afecțiunea din cauza căreia copiii sunt prea slabi raportat la înălțimea lor, afectează 13,6 milioane de copii cu vârste sub 5 ani şi provoacă unu până la cinci decese în această grupă de vârstă. Chiar şi înaintea războiului şi a pandemiei, doi din trei copii nu aveau acces la alimentație terapeutică necesară pentru a le salva viețile.

Peste 1.100 de copiii se vor odihni în taberele cu sejur de zi din Chișinău

Peste 1100 de copiii se vor odihni în taberele cu sejur de zi din Chișinău, în vara acestui an. Pentru organizarea odihnei elevilor din bugetul municipal au fost prevăzuți 2,15 milioane de lei (circa 108 mii de euro).

TV8.md - Taberele de vară cu sejur de zi din Capitală își deschid ușile.  Costul unui bilet

Solicitată de Moldpres, șefa Direcției managementul învățământului extrașcolar, tineret și sport a municipiului Chișinău, Silvia Canațui, a specificat că prețul biletului în taberele cu sejur de zi pentru 15 zile este de 2250 de lei, iar plata părinților va constitui 450 de lei sau 20% din costul biletului.

„Din numărul total de copii din taberele cu sejur de zi, 15% vor beneficia de bilete gratis. Regimul de activitate în cele 13 tabere va fi 08:00 – 17:00, 15 zile, cu excepția celor de week-end. Acestea urmează să-și înceapă activitatea la începutul lunii iunie”, a spus Silvia Canațui.

Totodată, în taberele cu program deplin, aflate în municipiul Chișinău, se vor odihni 6550 de copii, iar în acest scop, din bugetul municipal vor fi cheltuiți 20,6 milioane de lei (peste 1 mln de euro). „Prețul biletului de odihnă în taberele constante este de 3200 de lei pentru o perioadă de 10 zile și de 3840 de lei pentru schimbul de 12 zile. Părinții vor achita 20% din costul biletului”, a subliniat Canațui.

Direcția generală educație, tineret și sport, precum și instituțiile de învățământ vor asigura pregătirea taberelor cu sejur de zi, a taberelor constante, a taberei ecologice, completarea taberelor cu personal, alimentarea copiilor, achiziționarea inventarului sportiv, a jucăriilor și a rechizitelor. Pentru pregătirea taberelor de odihnă în sezonul estival curent, din bugetul municipal au fost alocați 4,5 milioane de lei (peste 225 mii de euro).

Emoții mari! Designerul Elena Bivol a anunțat sexul bebelușului din burtică

După ce și-a anunțat prietenii virtuali că va deveni mămică pentru a doua oară, designerul vestimentar Elena Bivol a dezvăluit și sexul bebelușului din burtică.

Tinerii părinți au organizat un gender party alături de membrii familiei lor în timpul căreia au aflat dacă vor avea un băiețel sau o fetiță. La petrecere și-a făcut apariția un cadou gigant pe care era notat „fetiță sau băiat?”.

Atunci când părinții au deschis cadoul, o mulțime de baloane albastre au zburat către cer. Elena și soțul ei au izbucnit în lacrimi de fericire, emoțiile fiind mari după ce cuplul a aflat că vor un băiețel, iar fiica lor cea mare, în vârstă de 5 ani, va avea un frățior.

Elena Bivol este un designer autohton cu circa 80 mii de urmăritori pe contul său de Instagram. Creatoarea își surprinde admiratoarele cu ținute originale și nu încetează să uimească nici acum, în cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei.

O femeie purta în abdomen o tumoare de 24 de kg. Medicii au dezvăluit cum se simte după intervenție
Articolul anterior
Un video, găsit de soție în telefon. Ultima piesă cântată de Dorin Ieșeanu, pe patul de spital
Articolul următor