Un expert în sănătate avertizează: Vom avea focare în școli și grădinițe. Copiii asimptomatici pot duce boala acasă

Experții în sănătate publică avertizează cu privire la riscurile care apar odată cu deschiderea școlii. Sunt convinși că vor apărea focare în școli și grădinițe, iar copiii asimptomatici pot duce boala acasă, unde se află persoane vulnerabile.

separator

„Mă aștept să avem focare odată cu reluarea grădinițelor și începutul școlii și în același timp avem transmitere comunitară, astfel că nu putem ști care este pacientul zero într-un focar, într-o transmitere comunitară nu se mai poate identifica pacientul zero”, a declarat dr. Ioana Stăncel, expert în sănătate publică din București, potrivit digi24.ro.

Medicul spune că, așa cum se cunoaște până acum, copiii pot fi asimptomatici și pot duce virusul acasă, unde se pot afla persoane vulnerabile care pot dezvolta o formă gravă a bolii.

„Interacțiunea directă între copii, între copii și cadrele didactice și între copii și membrii familiei vor fi mult mai intense, cu un grad de transmitere și interacțiune foarte mare, iar copiii, așa cum se știe până la această dată pot fi asimptomatici, pot transmite boala, pot duce acasă, în comunitate sau în familie, acolo unde există persoane vulnerabile”, a mai explicat Ioana Stăncel.

Acum 3 săptămâni, a plecat din Florești la Paris, însă a dispărut fără urmă
Articolul anterior
O fetiță bolnavă a murit singură în casă, după ce mama sa a ieșit în oraș să se distreze
Articolul următor
Alte articole interesante