Un tânăr de 16 ani confecționează jucării ecologice pentru copii

La doar 16 ani, un tânăr din oraşul Tiraspol a pornit o afacere de succes, bazată pe produse ecologice.

Afacere de succes: Un tânăr confecționează jucării din lemn de la 16 ani

Andrian povestește că a făcut cunoștință cu tehnicile de prelucrare a lemnului încă de la orele de educație tehnologică, iar tutorialele de pe internet l-au ajutat să își cizeleze talentul, scrie publika.md.

„Ideea de a face jucării mi-a venit după ce am privit niște video pe internet, mi-a plăcut procesul și în general lucrul cu lemnul.”, a declarat Andrian Popescul, locuitor al oraşului Tiraspol.

El alege cu grijă lemnul din care urmează să confecționeze jucării. „Pentru jucării folosesc doar lemn natural, cum ar fi: fag, stejar, frasin, salcâm. Aceste materiale sunt tari, ele se prelucrează foarte bine și sunt ușoare. Jucăria nu se va strica și nu se va zgâria de la căzătură.”

Băiatul spune că afacerea a început-o dintr-un simplu hobby și că nu s-a așteptat la o cerere atât de mare de la consumatori. „Acum jucăriile din lemn sunt foarte solicitate din motiv că sunt produse ecologice, sunt la modă și mamele încearcă mai des să le cumpere la copii asemenea jucării care sunt fără chimie și fără plastic.”

Chiar dacă încă învață la școală, tânărul își face timp după ore pentru pasiunea sa. „După ore, de obicei sâmbăta sau duminica, eu toată ziua o petrec, fac jucării și încerc să aflu ceva nou și despre acest proces. Mie mai mult îmi place să lucrez cu lemnul și îmi doresc să mă dezvolt și mai departe în această direcție.”

Andrian este susținut în mica afacere de familia sa, care merge cu el la iarmaroace, ambalează frumos jucăriile și le promovează pe rețelele de socializare.

1 iunie – zi liberă în Republica Moldova. Proiectul de lege a fost votat astăzi de Parlament

Ziua ocrotirii copilului, marcată pe 1 iunie, va fi zi de sărbătoare nelucrătoare. Deputații Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Marina Morozova, Artemie Cătănoi, Gheorghe Ichim și Boris Popa, au înaintat o inițiativă legislativă de modificare a Codului Muncii. Proiectul de lege a fost aprobat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, 22 iunie, în două lecturi, cu votul a 70 de deputați.

1 Iunie, Ziua Copilului. Idei de activități distractive pentru copii

„Prin implementarea modificărilor operate în legislație vom oferi părinților posibilitatea de a marca împreună cu copiii ziua de 1 iunie”, a argumentat unul din autorii proiectului, Artemie Cătănoi.

Ziua Internațională pentru Protecția Copiilor, marcată pe 1 iunie, este sărbătorită în aproape 50 de țări. Alte peste o sută de state celebrează o zi a copilului la date diferite.

Marina Cârnaț, despre sexul bebelușului din burtică: ,,Am vrut gemeni de data aceasta”

Marina Cârnaț este în așteptarea celui de-al nouălea copil. Sarcina bloggeriței pare să fie una ușoară, după cum se poate vedea din postările și imaginile publicate de tânăra mămică pe rețelele de socializare.

Până în acest moment, soții nu au dezvăluit sexul bebelușului din burtică și spun că vor afla secretul doar în momentul nașterii. Ce explicație și motivație au adus?

„De ce ținem în secret sexul bebelușului?

În primul rând, având și fete si baieti nu mi-a venit deloc dorința concretă că vreau următorul sa fie unul sau altul. Foarte sincer vă spun, că am vrut gemeni de data aceasta, dar nu conta ce vor fi! 😊

Apoi, de la sarcina a 7, doar mă rugam în continuu ca bebelușul să fie sănătos! E tot ce contează!

Foarte multe femei mai în vârstă decât mine mă încurajează și apreciază că nu divulg sexul copilului, astfel accentul publicului e pe aceea ca părinții să fie recunoscători pentru oricine și să se bucure de acest dar.

Reacțiile celor din jur sunt diferite, cineva dorește să am fată, altcineva – băiat. Și să nu mă simt intimidată de dorința cuiva, am văzut că mă voi simți mai confortabil dacă nu voi spune ce așteptam.

Evenimentul nașterii e mult mai prețios decât aflarea sexului copilului. Eu am aflat la 14-15 săptămâni, dar nasterea e mult mai târziu…orice i se poate întâmpla oricui… De aceea, am considera că anume după nastere vom descoperi secretul, exact cum am făcut și cu Mia”, a explicat Marina Cârnaț, pe pagina sa de Instagram.

Marina și Teodor Cârnaț au împreună 8 copii.

Bloggerița Maggy Platon, ședință foto ,,în 5” cu fetițele gemene ale cuplului. Imaginile i-au topit pe internauți

Bloggerița Maggy Platon a devenit mamă pentru a doua oară, pe 22 mai. Ea a adus pe lume două fetițe sănătoase.

Zilele trecute, Maggy a pus la cale o ședință foto cu nou-născutele. În poze apar toți cei 5 membri ai familiei: Maggy, soțul ei, Sergiu Munteanu, și cei 3 copii ai lor, Mark și gemenele Selina și Melisa.

Fericiți și încântați, părinții și frățiorul au pozat lângă cele două micuțe drăgălașe.

Maggy a dezvăluit pe pagina sa de Instagram câteva poze de la ședința foto care a surprins amintiri de neprețuit pentru tânăra familie. Imaginile i-au topit pe internauți!

mamaplus
mamaplus

Într-un Instastory, bloggerița a fost sinceră și a dezvăluit cum se descurcă cu trei copilași. Ea a publicat o imagine în care Marc, frățiorul, doarme alături de una dintre surioare ținând-o de o mânuță.

„Voi mă întrebați cum cu 3 copii ne descurcăm, cam așa, Mark a venit la 2am la noi în pat și a dormit aici. Fetele se trezesc odată la 3h pentru mâncare și schimbat, dar atunci când te trezești să le hrănești tot procesul durează cam 1h 30, adică stai treaz cam atât. Să fi fost gemenii prima naștere cred că nu aveam să rezist, acum că mă trezesc automat și știu ce am de făcut, nu e atât de complicat”, a mărturisit tânăra mămică.

mamaplus

Soția lui Prohor Șaleapin a murit la două luni după nuntă. ,,Adio, Tanya. Te voi iubi mereu”
Articolul anterior
Șoferul unui autocar care transporta moldoveni, amendat cu peste 1.300 de euro în Italia
Articolul următor