Un tânăr de 16 ani confecționează jucării ecologice pentru copii

La doar 16 ani, un tânăr din oraşul Tiraspol a pornit o afacere de succes, bazată pe produse ecologice.

Afacere de succes: Un tânăr confecționează jucării din lemn de la 16 ani

Andrian povestește că a făcut cunoștință cu tehnicile de prelucrare a lemnului încă de la orele de educație tehnologică, iar tutorialele de pe internet l-au ajutat să își cizeleze talentul, scrie publika.md.

„Ideea de a face jucării mi-a venit după ce am privit niște video pe internet, mi-a plăcut procesul și în general lucrul cu lemnul.”, a declarat Andrian Popescul, locuitor al oraşului Tiraspol.

El alege cu grijă lemnul din care urmează să confecționeze jucării. „Pentru jucării folosesc doar lemn natural, cum ar fi: fag, stejar, frasin, salcâm. Aceste materiale sunt tari, ele se prelucrează foarte bine și sunt ușoare. Jucăria nu se va strica și nu se va zgâria de la căzătură.”

Băiatul spune că afacerea a început-o dintr-un simplu hobby și că nu s-a așteptat la o cerere atât de mare de la consumatori. „Acum jucăriile din lemn sunt foarte solicitate din motiv că sunt produse ecologice, sunt la modă și mamele încearcă mai des să le cumpere la copii asemenea jucării care sunt fără chimie și fără plastic.”

Chiar dacă încă învață la școală, tânărul își face timp după ore pentru pasiunea sa. „După ore, de obicei sâmbăta sau duminica, eu toată ziua o petrec, fac jucării și încerc să aflu ceva nou și despre acest proces. Mie mai mult îmi place să lucrez cu lemnul și îmi doresc să mă dezvolt și mai departe în această direcție.”

Andrian este susținut în mica afacere de familia sa, care merge cu el la iarmaroace, ambalează frumos jucăriile și le promovează pe rețelele de socializare.

Soția lui Prohor Șaleapin a murit la două luni după nuntă. ,,Adio, Tanya. Te voi iubi mereu”
Articolul anterior
Șoferul unui autocar care transporta moldoveni, amendat cu peste 1.300 de euro în Italia
Articolul următor
Alte articole interesante