UNICEF: Soluții digitale gratuite pentru a susține educația la distanță pe timpul închiderii școlilor ca urmare a COVID-19

În urma închiderii școlilor, învățarea digitală și la distanță este foarte importantă. Mai jos puteți găsi o compilare de platforme, aplicații și conținut digital deschise și gratuite. UNICEF oferă această listă ca o resursă pentru profesori, părinți, îngrijitori și copii interesați de instrumente suplimentare celor oferite de școli și educatori.

separator
• Includerea în această listă nu constituie aprobarea UNICEF; cu toate acestea, acestea sunt instrumente digitale recunoscute și utilizate pe scară largă. În timp ce există un produs de bază gratuit, unele instrumente au opțiuni plătite pentru conținut / funcționalități suplimentare.
• Această listă nu este în niciun caz cuprinzătoare – există mai multe platforme deținute de guvern care se ocupă de studenții sistemelor de învățământ public și de multe instrumente locale și regionale.
• Această listă va fi actualizată pe măsură ce situația evoluează.
• Părinții și îngrijitorii ar trebui să:

– Fie implicați activ în procesul de educație a copiilor. Utilizați tehnologia ca un ingredient al unei experiențe de învățare care include interacțiunea umană, recunoscând că tehnologia nu poate înlocui profesorii sau prezența și îndrumarea părinților. Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii mai mici.

– Protejați datele copiilor. Părinții și îngrijitorii ar trebui să verifice resursele digitale pe care le accesează copiii și să le evite pe cele care nu par sigure sau care necesită informații personale detaliate.

MAIB donează 500.000 lei spitalului “Toma Ciorbă” pentru a susţine lupta cu Covid-19
Articolul anterior
13 cazuri noi de Covid-19, în Moldova
Articolul următor