Academiciana Eva Gudumac: ”Lumea a aflat că am fost însărcinată doar atunci când am născut!”

Doamna de fier a pediatriei de acasă intră pe ușă, dar nu are cum să-și lase problemele de la serviciu după prag.

separator

În acest apartament întotdeauna se discută despre copii, diagnoze și, cel mai important, soluții.

8

Acum mulți ani, în familia Evei Gudumac a apărut primul și unicul copil, o fetiță, copia tatălui, căreia i-au pus numele Jana.

”Când am văzut-o prima dată, era neagră ca o țigancă, micuță, am născut-o de 2.300 kg. M-am gândit, oare n-am putut naște un copil bălăior, la fel ca și mine. Când era la școală toți îi spuneau: țigăncușă mititică, bantul roșu ție îți ”chică”.

37

Doamna academiciană nu are în arhivă nicio poză în care ar apărea însărcinată. Mama îi băgase în cap ideea că n-ar fi etic,și nici lipsit de superstiții să pozezi gravidă.  Cel mai curios însă ni s-a părut un alt fapt. Nimeni, în afară de părinți și soț, nu a știut că Eva era însărcinată. Au aflat doar când a născut.

”Nici măcar academiciana Natalia Gheorghiu n-a știut că sunt însărcinată. Și atunci când am născut, la 7 ianuarie, ora 23.45 minute, colegii mei , mirați, au întrebat: ”Da de unde?”. Locuiam la verișorul meu și nici măcar el nu știa. Nu am fost nici la medici, un lucru incorect.  Mama așa zicea: ce vei naște, fată sau băiat, sănătos să fie. Atunci nu să făceau ecografiile. Zicea că, dacă nu m-am pătat pe față, înseamnă că voi avea fată…

Când am adus-o acasă era foarte neliniștită. Era iarnă, ea plângea întotdeauna. Eu eram obișnuită cu micuți străini, iar cu al meu îmi era complicat…” 

La nici două luni, tânăra mămică deja a ieșit la serviciu.

Iar la 4 luni Jana a intrat în grija bunicăi de la Soroca, mama Evei Gudumac. Tot ea a avut grijă și de strănepot, copilul Janei.

59

În această familie, paradoxal, copiii străini primesc mult mai multă căldură decât cei de-acasă.

Jana, de la 4 ani știa că va fi și ea medic. Zice că nu mamei îi aparține decizia. Mama niciodată n-a acceptat ca fiica s-o asiste la operații.

Mai multe detalii vezi în video-ul de mai sus.

Ce onorariu a cerut Ion Suruceanu la nunta lui Șevciuk!
Articolul anterior
3 lucruri care te împiedică să slăbești, chiar dacă faci sport!
Articolul următor
Alte articole interesante