Rusalina Russu: ,,Am refuzat declanşarea artificială a naşterilor cu medicamente’’

Este inteligentă, carismatică şi ambiţioasă, însă rolul de mamă se pare că o desăvârşeşte cel mai bine. Prezentatoarea TV, Rusalina Russu, se simte mândră şi împlinită alături de fecioraşii săi. Şi cum experienţa maternală este fascinantă şi inedită pentru o mamă, vedeta nu s-a împotrivit să împărtăşească detalii curioase despre venirea pe lume a lui Bogdan şi Darius.

separator

12092602_884229111692010_451281634_nAşa am aflat că tânăra mămică a preferat la cea de-a doua naştere să stea acasă pe durata travaliului. În ceea ce priveşte condiţiile din maternitate, spune că la spitalul în care a optat să nască a fost tratată ca o regină, iar pentru cei doi odoraşi ai săi nu poate fi decât o mamă puternică.

,,Momentul în care aduci pe lume un copil este plin de responsabilitate pentru viitorii părinţi, de aceea  fiecare mamă decide dacă va naşte natural sau prin cezariană, după ce se sfătuieşte cu medicul care urmăreşte evoluţia sarcinii. Ei bine, nu mi-am imaginat naşterea copiilor decât pe cale naturală’’, ne-a dezvăluit vedeta TV.

,,Femeia e puternică prin faptul că poartă sub inimă prunci cărora le dă viaţă. Am ştiut dintotdeauna că voi opta pentru naştere naturală. Mi se pare un act suprem, un sacrificiu în numele creaţiei, de care este capabilă doar femeia. Eu cred că femeia renaşte odată cu fiecare naştere’’, este de părere Rusalina Russu.

13880423_1094112580665017_7047823980938535445_nÎn majoritatea cazurilor medicii recomandă gravidelor, fără complicaţii în sarcină, naşterea naturală, întrucât aceasta permite recuperarea mult mai rapidă, iar mama se poate mişca din primele ore datorită lipsei durerilor şi pierderii unei cantităţi mici de sânge. Se pare că prezentatoarea TV a ţinut cont de aceste aspecte, doar că s-a împotrivit naşterii induse medicamentos.

,,Experienţa celor două naşteri, dar şi puii de lângă mine m-au făcut mai puternică. Eu nu pot să mai fiu slabă şi să mă plâng, eu trebuie să le creez copiilor senzaţia că le pot face pe toate. E adevărat, pentru ei, eu sunt un superwomen. Ambele sarcini le-am dus peste termen, dar n-am acceptat pastila care să-mi declanşeze naşterea. Consider că fiecare copil trebuie să vină pe lume cu steaua sa norocoasă’’.

13592603_1080182058724736_1826194725680918855_nÎn timp ce multe dintre mămici experimentează greţuri pe perioada sarcinilor, fenomenul toxicozei în sarcină îi este necunoscut vedetei TV.

,,Ambele sarcini au evoluat la fel, poate de aceea că am doi băieţei, nu se ştie. Am fost activă până în ultima clipă, fără toxicoză. La a doua sarcină mă solicita şi Bogdan, aşa că nu am avut prea multă ocazie să mă răsfăţ’’, îşi aminteşte emoţionată tânăra mămică.

Şi dacă multe dintre mame sunt de acord şi apelează la anestezia epidurală în timpul travaliului, Rusalina Russu s-a împotrivit acestei proceduri. Iată din ce motive:

,,Unii medici sunt de părere că anestezia epidurală în sarcină îngreunează şi prelungeşte perioada de expulzie a fătului. De aceea, eu mi-am dorit să fiu pe deplin conştientă cu referire la ceea ce se întâmplă cu corpul meu, să simt orice contracţie uterină, iar mişcările bebeluşului să-mi fie de ajutor în acest sens’’.

Şi experienţa de mămică şi-a spus cuvântul, aşa încât la cea de-a doua naştere, mult mai încrezută în forţele proprii şi mult mai informată, prezentatoarea TV a decis să se afle acasă pe durata travaliului şi asta, bineînţeles, cu permisiunea medicului.

,,Dacă la prima naştere am avut mai puţine emoţii, la cea de-a doua am aşteptat momentul cu o uşoară înfrigurare. Aşteptarea a fost un pic, dar un pic, mai grea, ştiam ce mă aşteaptă. Poate că şi alte mămici au experimentat acest sentiment, nu ştiu, cel puţin în cazul meu aşa a fost. În plus, la naşterea lui Darius am stat mai tot travaliul acasă. Îmi pria confortul de acasă, sunt de părere că acesta te ajută să depăşeşti mai uşor momentul’’.

12087444_884229131692008_1659259721_nRusalina Russu a decis din timp la ce spital va naşte, iar soţul şi mama au ajutat-o în cele mai importante momente. La maternitate spune că a fost tratată ca o regină, iar pe tătic şi-a dorit pe alocuri să îl menajeze.

,,Am născut la maternitatea din Ialoveni şi am fost tratată ca o regină. Am avut toată încrederea în medici şi asistente. Soţul a fost alături de mine în timpul travaliului, nu şi în sala de naştere. După mine, bărbaţii nu au cum să înţeleagă pe deplin suferinţele prin care trece o femeie, de aceea m-am împotrivit să fie prezent în sala de naştere. Cred că bărbaţilor le revin ulterior multe alte sarcini în familie nu mai puţin importante şi hotărâtoare. Şi eu sunt omul care trăiesc în sine greutăţile, nu obişnuiesc să le expun’’.
,,În schimb, am doi copii cu caracter, baterii mereu încărcate şi cu cel mai calm tată din lume. Sunt uimită mereu de răbdarea soţului atunci când stă cu copiii. Diferenţa dintre ei e de 5 ani, Badea Bogdan are 6 ani şi nouă luni şi merge anul acesta la şcoală, Darius e un bebeluş în toată regula, a împlinit 1 an şi două luni.’’

uuuuPrezentatoarea TV este o promotoare a alimentaţiei naturale a bebeluşilor

,,La capitolul lactaţie, trebuie să recunosc, aş mai naşte de încă multe ori, doar să nu trebuiască să alăptez. A fost dificil, mai ales în a doua sarcină. Pe Darius, l-am alimentat, printre lacrimi, primele patru luni de viaţă, plângeam şi alăptam însă nu am renunţat. În rest, cu al doilea copil, totul e mai uşor, nu mai dezinfectez, nu calc într-una, nu fierb apa de baie, nici sticluţa, ci doar o spăl sub jetul de apă”.

CollageDeşi nu a avut niciodată probleme cu greutatea în exces, având mereu o siluetă suplă, prezentatoarea TV s-a întâmplat să adauge cam multe kilograme pe perioada sarcinilor, în jur de 24 şi 20 de kg, însă povara kilogramelor în plus nu o apasă. Rusalina Russu are un regim de viaţă activ, sănătos, iar kilogramele se topesc vizibil.

,,Bineînţeles că vreau să revin la greutatea iniţială, merg la sport, am schimbat regimul alimentar şi practic mult mers. În fiecare seară, ies cu Darius la plimbare şi timp de vreo două ore escaladăm împrejurimile’’.
,,Dacă mai vreau copii? Aş vrea, dacă mă binecuvântează Cel de sus, voi fi fericită, acum însă Darius este mic şi nu vreau să-mi programez nimic. Mă bucur că soarta mi-a dat posibilitatea să fiu mamă, este cel mai de preţ cadou, să ai cu cine întemeia o familie şi să poţi aduce pe lume copii. La acest capitol sunt o norocoasă!’’, mărturiseşte emoţionată vedeta TV.

 

Cele mai bune prețuri la mobila Ceriotti pentru saloanele de frumusețe!
Articolul anterior
Ce se întâmplă în corpul tău, dacă mănânci ghimbir în fiecare zi timp de o lună?
Articolul următor
Alte articole interesante