Tatiana Melnic, despre fiica sa, Kamelia: „Dacă există un sens al vieții, atunci Ea este sensul meu! ”

Prințesa Kamelia este comoara familiei Melnic, acest pui de om de când a apărut pe lume nu încetetază să le aducă clipe de fericire celor dragi. Viața Tatianei s-a schimbat radical din momentul în care a devenit mamă.

separator

19755905_1345715588877177_794001021_n

„Totul se schimbă când femeia devine Mamă!
Nu cred că există satisfacție și împlinire mai mare decât cea pe care ți-o ofera viața, cea de-a fi părinte. Efectiv, totul se modifică după apariția unui micuț ghemotoc de iubire. Intri în ritmul unei alte vieți și te descurci de minune, indiferent de faptul , dacă ai ajutor sau nu. Desigur, începutul este greu, odată cu adaptarea la noile responsabilități și la un alt stil de viață te obișnuiești.
Pe mine, de exemplu, la început nu m-a ajutat nimeni, decât soțul și el în limita timpului liber pe care îl avea. Mama, soacra sau alte rude nu le-am avut lângă mine, astfel am devenit foarte sigură pe mine și puternică.

„Meseria” de mamă o deprinzi practicând-o, dar important e să nu uiți că ești și femei. Am înțeles un lucru esențial, mama tot timpul învață să fie mamă, adica nu există o perioadă  când te oprești să excelezi, din toate punctele de vedere pentru copilul tău.”

19692160_1345715585543844_610626450_n

Pentru că Tatiana deja are ceva experiență în calitate de mamă, își permite cu lejeritate să ofere sfaturi sincere viitoarelor mămici.

„Neapăra trebuie să te pregătești pentru o meserie cu un program ce arată  cam așa, 24 de ore din 24. Urmează meseria în care vei fi testată, examinată, evaluată și reevaluată la nesfârșit. Nu vă speriați, deoarece cu toate eforturile pe care le vei depune, vei fi extrem de fericită. Nu există ceva mai frumos pe acest  pământ decât să fii mamă. Trebuie doar să fii gata pentru amalgamul de schimbări, pentru situațiile care vor apărea fie ele plăcute sau mai puțin plăcute. Nu ai cum să fii mamă fără să îți faci griji pentru copilul tău, dar cum am mai menționat, se merită.”

Kamelia pentru Tatiana semnifică mai mult decât dragoste, mai mult decât orice. E viață!

19756204_1345721738876562_759621453_n


„Kamelia pentru mine este iubirea ce se vede și se simte.
Dacă există un sens al vieții, atunci Ea este sensul. E sânge din sângele nostru. E totul. Nu vă imaginați cât sunt de mândră de ea și cât de fericită mă face.”

Cu așa părinți minunați, Kamelia nu avea cum să nu moștenească frumusețea mămei și talentul tatălui.

19691320_1345734448875291_673516513_n

„Kamelia este un vulcan de emoții și calități, e deosebita, are un farmec aparte și ea știe asta, pentru că tot timpul și-l scoate în evidență.
E un lider înăscut, tocmai de aceea îi place să-i mobilizeze pe cei din anturajul său, mai ales de vârsta ei, îi antrenează uşor pe alţi copii la joacă. E un copil sociabil și responsabil. În mod firesc, copilul este xeroxul părinților, Kamelia a furat atât din calitățile mele, cât și ale tatălui, dar recunosc că e fata tatei!”

Relația dintre Kamelia și Tatiana nu se rezumă doar la cea de mamă-fiică. Ele două sunt indistructibile.

19758232_1345724438876292_1416601045_n

“Bineînțeles că legătura dintre mamă și fiică este imposbil de rupt, pentru că e cea mai strânsă legătură din lume, ceva mai puternic de atât, nu poate fi. Kamelia mă percepe foarte bine, la fel și eu, deși e mică îmi simte stările sufleteşti: supărarea, bucuria, neliniștea, totul. Niciodată nu am să încetez să afirm că Kamelia este balsamul sufletului meu.”

Cum se formează imunitatea copiilor? Medic: ,,Părinții nu trebuie să se sperie de febră”

Imunitatea este un proces natural deosebit de important de care depinde starea de sănătate a copiilor pe termen lung. Există anumite perioade cheie în care putem contribui cel mai mult la creșterea imunitații copiilor.

Conform medicului Bianca Stan, din Târgu-Jiu, România, perioadele optime pentru creșterea imunității sunt: prima zi de viață, prima săptămână, prima lună, primul an de viață, transmite adevarul.ro

„În aceste perioade procesele metabolice sunt cele mai accelerate. Începem cu prima zi de viață în care alimentația naturală și prima masă (colostrul) a nou născutului reprezintă începutul pentru o viitoare imunitate favorabilă. Urmează apoi diversificarea alimentației, la vârsta de 5-6 luni de viață, cu nutrienți esențiali reprezentați de: carne (pui/vită), gălbenuș de ou, ficat de pui, iaurt, biscuiți simplii și cereale, fructele și legumele permise vârstei, etc, introduse treptat, alimentație corespunzătoare ce ajută la creșterea și dezvoltarea copilului, și implicit la creșterea imunității acestuia“, a transmis medicul pediatru.

Alimentația după primul an de viață

După primul an de viață, trebuie asigurat copilului un program permanent echilibrat al rației alimentare, precum și efectuarea vaccinurilor necesare.

„Copilul nu trebuie supus la diverse carențe nutriționale (Fe, Ca, Vit. D, Vit. C și altele), părinții înțelegând că nu vor putea niciodată să îmbunătățească imunitatea copiilor administrându-le produse scumpe de imunitate, în condițiile în care copilul are alte nevoie nutriționale. Tot în jurul primului an de viață are loc și imunoprofilaxia specifică (vaccinările conform schemei Ministerului Sănătății, susținute cu ajutorul medicilor de familie). Acestea reprezintă un alt pas important în dezvoltarea imunității copiilor, ce trebuie respectat“, a menționat medicul Bianca Stan.

Părinții nu trebuie să se sperie de febră

Febra este primul simptom care arată că organismul copilului reacționează la factorii patogeni.

„După ce am asigurat copilului toate nevoile nutriționale, urmează să observăm rezultatul atunci când ia contact pentru prima dată cu ceilalți agenți patogeni din mediul înconjurător. Numai în urma cunoașterii acestora are lor descărcarea anticorpilor și formarea unei imunități solide ce va pregăti copilul spre viața de adult. Rezultatul se soldează bineînțeles cu apariția febrei, simptomul ce sperie atât de mult părinții, însă el reprezintă de fapt un semnal de alarmă și totodată un mod de cunoaștere al agenților patogeni ce au ajuns în organismul copilului. Acest simptom nu trebuie prevenit prin administrarea excesivă a antitermicelor, ci trebuie doar ameliorat atunci când apare“, arată medicul pediatru.

Pericolul reprezentat de antibiotic

Antibioticul reprezintă un mare pericol, atunci când este administrat foarte repede de la instalarea febrei și de la vârste fragede.

„Părinții trebuie să se înarmeze cu răbdare, să nu administreze antibiotic fără indicația medicului sau mai mult decât atât, să «forțeze pixul medicului» în prescrierea lor. Acestea trebuie administrate numai la indicația medicului și după ce au trecut aproximativ 3 zile de febră, în care agentul patogen este foarte bine cunoscut de organismul copilului, iar lupta este în defavoarea micului pacient. Intrarea în colectivitate a copilului este ultimul pas în formarea imunității, unde au loc repetate intercurențe respiratorii și digestive până la o vârstă medie de 5 ani, perioadă în care ar trebui administrate cât mai puține medicamente care să interfereze cu procesul natural al imunității, majoritatea medicamente simptomatice“, a menționat medicul Bianca Stan.

Katy Black a dezvăluit numele pe care îl va purta cel de-al patrulea bebeluș

Bloggerița Katy Black și soțul ei sunt în așteptarea celui de-al patrulea fiu. Evenimentul este așteptat cu mari emoții la începutul anului viitor, iar tinerii părinți au ales deja numele pe care îl va purta bebelușul. Pe lângă faptul că numele este unul frumos, părinții au ținut cont ca acesta să fie în armonie cu numele purtate de ceilalți băieței ai cuplului.

Într-o sesiune de întrebări cu fanii curioși, Katy a dezvăluit mai multe răspunsuri pentru aceștia.

“Eugen a propus Matei, nouă ne place. Îmi place cum sună: Eugen, Simon, Luca și Matei”, a scris bloggerița.

Totodată, bloggerița a dezvăluit că nu mai planifică copii în viitorul apropiat.

“Cred că ne oprim la patru băieți. Până când îmi este într-adevăr greu, ce ține de fizic, corpul meu nu reușește să se restabilească. Așa că cred că fete o să aducă băieții”, a spus Katy.

Katy Black are o comunitate de peste 400 de mii de urmăritori pe Instagram. Ea și soțul ei, antrenorul Cristian Cebotari, formează unul dintre cele mai apreciate cupluri din social media de acasă.

Imagini rare cu un bebeluș, virale pe rețelele sociale. Micuțul are o cantitate uriașă de păr pe corp

Imagini rare cu un bebeluș au ajuns virale pe rețelele sociale. Micuțul are o cantitate uriașă de păr pe corp pentru vârsta lui. 

Cea mai recentă senzație pe internet o constituie imagini cu un bebeluș care are o cantitate impresionantă de păr pe tot corpul. Deși el nu face nimic neobișnuit, micuțul are barbă, sprâncene stufoase și păr din cap până în picioare.

Autorii imaginiilor s-au întrebat și ei cum poate acest băiețel să aibă mai mult păr decât ei, astfel încât imaginea sa a devenit instantaneu virală. Această afecțiune rar întâlnită a corpului băiețelului se numește „Lanugo”. Aceasta poate fi întâlnită la 5% din nou-născuți și acceptată normal de către medici.  La fel ca persoanele adulte, bebelușii pot avea diferite tipuri de păr pe corpul lor, depinzând de predispozițiile genetice și hormonale. 

Lanugo poate fi prezent la nou-născuți timp de câteva zile, săptămâni sau chiar luni și poate persista în cazuri rare. Cu toate acestea, nu există niciun motiv de îngrijorare, deoarece se estompează după o perioadă de timp, spun medicii.

Deși acest lucru poate fi ciudat pentru unii dintre părinți, mulți oameni s-au amuzat la vederea imaginilor, comentând cât de drăguț este bebelușul.

sursa

Povestea Vinăriei Brănești ascunsă într-o mină veche de calcar
Articolul anterior
Video. Un turist beat a luat la pumni membrii echipajului și a fost legat de un scaun în avion
Articolul următor