Video. Dialog între cei trei copii ai prinţului William și naturalistul David Attenborough. Ce întrebări i-au pus micuții?

Greu de imaginat un exemplu mai bun pentru a trezi interesul celor mici pentru știință decât următorul dialog, purtat de la distanţă, de cei trei copii ai prinţului William cu naturalistul David Attenborough.

separator

Simpatici şi convingători, prinţii George, Charlotte şi chiar mezinul Louis, care are doar doi ani şi jumătate, i-au pus întrebări despre mediu şi animale iubitului om de ştiinţă britanic, ajuns la 94 de ani.

Prinţul George: „Bună, David Attenborough! Care crezi că e animalul care urmează să dispară de pe pământ?”

David Attenborough: „Să sperăm că niciunul. Pentru că sunt multe lucruri pe care le putem face ca să prevenim asta. Cu vreo 40 de ani în urmă, gorilele montane erau foarte, foarte rare, mai existau doar vreo 250 de gorile montane în toată lumea. Am arătat la televizor fotografii cu aceste animale şi oameni de pretutindeni au donat bani, mulţi au sărit în ajutor. Şi acum trăiesc peste o mie de gorile montane”.

Charlotte: „Bună, David Attenborough! Mie îmi plac mult păianjenii. Ţie îţi plac?”
David Attenborough: „Iubesc păianjenii. Ce mă bucur că-ţi plac şi ţie! Mi se par făpturi minunate. Oare de ce se tem oamenii aşa de mult de păianjeni? Cred că din cauză că au opt picioare, mult mai multe decât noi. Iar dacă ai opt picioare, te poţi mişca în orice direcţie. Deci nu ştii niciodată încotro o apucă”.

Louis: „Ce animale îţi plac?”
David Attenborough: „Favoritele mele sunt maimuţele. Dacă mă întrebi ce animal de casă prefer, cred că o să aleg căţeluşii”.

sursa: www.stirileprotv.ro

Un microbuz a intrat în oameni pe o trecere de pietoni din Kiev
Articolul anterior
Astăzi este sărbătorită Ziua Internațională a Profesorului!
Articolul următor
Alte articole interesante