Webinar cu titlu GRATUIT despre alimentație și sport pentru toate graviduțele!

Fiecare viitoare mămică trăiește cu emoții mari cea mai importantă perioadă din viața ei, aflându-se în așteptarea bebelușului său, iar o sarcină sănătoasă și o naștere ușoară sunt ceea ce își doresc toate graviduțele!

separator

Dacă ești viitoare mămică sau planifici să concepi un copil, cu siguranță, știi că alimentația echilibrată și activitatea fizică regulată sunt esențiale în perioada sarcinii – acestea asigură confortul unei sarcini sănătoase și un mediu favorabil de dezvoltare pentru cel mic.

Dieta corectă și sportul în timpul sarcinii te ajută:

– să ai un somn liniștit și bun

– să ai o stare de bine și echilibru psiho-emoțional

– să controlezi greutatea acumulată în timpul sarcinii

– exercițiile fizice în sarcină reduc durerile de spate, îmbunătățesc circulația sângelui la nivelul placentei și previn diabetul gestațional

– mișcarea îmbunătățește drenajul limfatic și previne aparația edemelor și venelor varicoase

– rezistența și tonusul muscular pregătesc corpul pentru un travaliu ușor

– pregătirea corectă în timpul sarcinii ajută corpul să revină mai rapid la o greutate normală după naștere

Cum să te alimentezi în perioada sarcinii, care sunt exercițiile recomandate pentru graviduțe la fiecare termen de sarcină, cum să ai o sarcină activă, ușoară și să-ți pregătești corpul pentru naștere și refacerea rapidă în peroada post-partum?

Toate aceste beneficii le oferă Cursul de Nutriție și Sport pentru însărcinate, lansat de Centrul Online de Nutriție și Sport www.galinatomas.com.

Cursul pentru însărcinate pune la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a avea o alimentație sănătoasă și o pregătire fizică corectă pe perioada sarcinii. Vei afla multe sfaturi utile de la instructorul specializat în domeniu, Aliona Trifan, pentru a te menține în formă inclusiv în această perioadă importantă, practicând exerciții pentru însărcinate, online, chiar în confortul casei tale!

Înregistrează-te la un webinar și antrenament gratuit pentru graviduțe! 

Împreună cu Aliona Trifan, antrenor Unica Sport cu o experiență de peste 14 ani și cu 8 ani de experiență ca antrenor de însărcinate, fiecare graviduță poate participa la webinar-ul cu titlu GRATUIT pentru însărcinatele dornice de a afla informații noi despre ce înseamnă să ai o sarcină activă, care sunt beneficiile alimentației sănătoase și a sportului în timpul sarcinii si cum îți poși ușura nașterea!

O proaspătă mămică care s-a bucurat de o pregătire corectă și sănătoasă în timpul sarcinii, povestește despre experiența minunată de care a avut parte fiind ghidată de instructorul Unica Sport, Aliona Trifan! Urmărește video-ul de mai jos!

Webinar-ul cu nutriționista Galina Tomaș și instructorul Unica Sport Aliona Trifan va avea loc pe 25 iunie. Pentru a participa live la webinar sau pentru a primi înregistrarea pe email și a o reprivi în orice moment înregistrați-vă accesând acest link Webinar gratuit pentru Graviduțe.

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Cum să previi apariţia varicelor!
Articolul anterior
Artistul Marcel Pavel a fost internat cu simptome acute de Coronavirus
Articolul următor