Ziua copilului, sărbătorită în Capitală. Cum s-au distrat cei mici de ziua lor

În Chișinău au fost organizate astăzi mai multe evenimente dedicate Zilei Copilului.

Potrivit edilului Capitalei, Ion Ceban, din Piața Marii Adunări Naționale, copiii au pornit într-o călătorie gratuită cu Troleibuzul Turistic pe străzile Capitalei. Pe durata excursiei, picii au fost însoțiți de un ghid turistic, acesta le-a povestit despre cele mai importante atracții turistice din oraș. La fel în PMAN, micuţii au pictat cu ajutorul pensulelor pe un troleibuz pus la dispoziţie.

De asemenea, un concert festiv cu genericul: „Hai la joacă pe toloacă” a fost organizat în Scuarul ,,Mihai Eminescu” cu participarea elevilor din cadrul instituțiilor de învățământ artistic extrașcolar și artiștilor consacrați ai Republicii Moldova și copiii lor.

La Havuzul muzical, bd. Decebal, intersecție cu str. Trandafirilor, s-a desfășurat un program distractiv pentru copii cu genericul „Dulce copilărie”. Au participat „TG Academy”, centrul de creație pentru copii „Luceafărul”, studioul de creație a copiilor „Voice record ̓s”, studioul de dans „Let ̓s dans”, IP Licelul Teoretic „N. Iorga”.

În Parcul „Alunelul” s-a defășurat un program distractiv pentru copii cu genericul „Copilărie dulce feerie”. Au evoluat copii de la Centrul educației estetice ,,Lăstărel” şi mai mulţi interpreţi cu copiii lor.

În Scuarul „Mihai Eminescu” din centrul oraşului este organizat un concert festiv cu genericul: „Hai la joacă pe toloacă” cu participarea elevilor din cadrul instituțiilor de învățământ artistic extrașcolar și artiștilor consacrați ai Republicii Moldova și copiii lor. Au evoluat copiii din Şcolile muzicale din subordinea Direcției Culură, Studiourile Muzicale „Do-re-micii”, „TiGiAcademy”, „Voice-Akord”.

În Scuarul „Mihai Dolgan” din str. Bulgară cei mici, dar şi cei mari au avut ocazia să participe la un program distractiv cu genericul: „Copilărie, clipe de magie”. Distracţie la maximum cu bule de săpun, îngheţată şi baloane. Au evoluat copiii de la Centrul de creație „Floarea Soarelui”, Ansamblul de dans sportiv „Tinerețe”, Ansamblul de dans modern „Tip-top”, Liceul Tehnologic pentru copii cu vederea slabă, Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic „Universul”, Liceul Teoretic „Nicolae Sulac”.

Evenimente distractive organizate pentru copii în sectorul Buiucani.

În Parcul „La Izvor” s-a desfăşurat un concert festiv cu genericul „Copilărie, tărâm de poveste” unde au evoluat mai multe vedete de la noi din ţară cu copiii lor.

În Parcul „Dendrariu” cei mici au avut parte de un program distractiv cu genericul ,,Copilărie, clipe de basm”.

În Scuarul Arborelui Solar din bd. Mircea cel Bătrân, copiii veniţi împreună cu părinţii au avut parte de un program distractiv cu genericul: „În grădina copilăriei”, prezentat de Centrul de Creație „Ghiocel”. Pe parcursul sărbătorii copiii au fost distrați de către clovnii Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță”. Totodată, s-au desfăşurat mai multe ateliere de creație unde copiii au aflat lucruri noi despre desen folosind tehnica pastel, creion cerat, creion colorat.

În sectorul Rîşcani de Ziua Internaţională a Copilului a răsunat muzica. Aici a fost prezentată o expoziție de lucrări plastice cu genericul „Copilărie”.

Cei mici au avut ocazia să participe şi la mai multe ateliere unde au modelat figurine din plastilină și lut polimeric. La eveniment au participat şi copiii de la Centrul de activitate extrașcolară ,,Curcubeul”, Școala de Arte „Alexei Stârcea”, Liceul teoretic „M. Lomonosov” şi Studioul „Picături muzicale”.

Lista celor mai plătite profesii din Moldova în 2021
Articolul anterior
Doina Stratan a născut al doilea copil
Articolul următor
Alte articole interesante