10 concerte în 10 locații deosebite, cu intrare liberă – proiectul ,,La La Play” revine la cea de-a 3-a aniversare!

Proiectul ,,La La Play” revine la cea de-a treia aniversare cu cea mai cool expediție din țară: 10 concerte în 10 locații deosebite, realizată de 18 tineri muzicieni, jurnaliști și procuători media ce vor cutreiera 2.000 km aducând muzica de calitate acolo unde ea nu a fost, pentru că #varanudorm.

separator

Toate concertele sunt cu intrare liberă!

Ziua 1, 11 august La La Play Aviator, s. Crocmaz, vinăria Etcetera
Echipa ,,La La Play” tribut pasionaților de aviație și vin acasă la familia fraților Luchianov, cei care au revenit acasă și au consolidat o afacere deosebită în satul natal.

Un recital deosebit marca MNYO va avea loc la ora 19.00, alături de oameni frumoși, plăcinte deosebite și vin de calitate.

Ziua 2, 12 august La La Play Pictură Murală, orașul Cahul

În parteneriat cu primăria orașului Cahul și pictorul Radu Dumbravă, La La Play aduce mai multă viață prin culori spațiilor gri. Un eveniment prin care muzica va aduce tribut artei plastice prin lansarea în orașul Cahul a unei picturi murale deosebite. Un eveniment ce are menirea de a promova tendința de vitalizare a spațiilor gri. Concertul va avea loc în Piața Horelor cu începere de la 19.00.
Ziua 3, 13 august La La Play Green World

Echipa La La Play alături de voluntari din Ceadîr Lunga și Chișinău vor colecta deșeuri dintr-un spațiu împânzit de plastic și gunoi, transformând-ul într-un loc curat, astfel dorim să promovăm înlocuirea palsticului cu materiale și produse eco în societatea noastră, pentru a crea un mediu înconjurător mai bun. Concertul va avea loc în piața Lenin din centrul orașului cu începere de la 19.00.
Ziua 4, 14 august La La Play Muzică pe Apă

Ce poate fi mai frumos decât un Mozart lângă cel mai mare lac natural din țară și o mulțime de pelicani în jur zburând. Mergem să promovăm locațiile nedescoperite din țară în figura rezervației naturale Prutul de Jos, lacul Beleu din satul Slobozia Mare. Aducem tribut ecosistemului, apei și a soiurilor de păsări rarisime din țară alături de primăria din satul Slobozia Mare. Partener local: Vinăria din Vale.
Concertul cu începere de la 19.00 va avea loc la Gîrla Nevodului, malul lacului Beleu, din s. Slobozia Mare.

Ziua 5, 15 august La La Play Vinăria Urbană

Vinăriile din Moldova reprezintă un element vital pentru patrimoniul și turismul național. Moldovan National Youth Orchestra pretutindeni a promovat acest aspect, respectiv, după vizitele din cadrul expediției #varanudorm de la EtCetera și Vinăria din Vale, mergem acasă la ATU Winery, un producător mic dar foarte carismatic și care merită toată atenția noastră.

Vă așteptăm de la orele 18.00 să realizăm un concert în formă de picnic împreună, cu muzică, oameni, vin și mâncare de calitate. Ingrediente cheie ale unei reuniuni spirituale memorabile.

La eveniment vor fi disponibile 3 tipuri de vinuri marca ATU Winery: Viorica, Fetească Albă, Rose.

Restaurantul Wine Gogh va realiza: mâncare mexicană, burger, humus, icre de vânătă, bețișoare cu susan și cașcaval. Mâncarea și vinul contra cost. Dress Code: Denim Touch

Ziua 6, 16 august La La Play Tribut Pădurarilor

La La Play este un proiect de suflet pentru oameni și profesii de suflet. Alături de agenția Moldsilva și Intitutul de Cercetări și Amenajări Silvice aducem un tribut celor care viețuiesc și dau tot ce au mai bun pentru proteja un patrimoniu național – Pădurile.
Mergem într-un log magic – Rezervația Plaiul Fagului din satul Rădenii Vechi, Ungheni unde vom aduce muzică pentru circa 50 de pădurari din toată țara cu începere de la 16.00.
Ziua 7, 17 august, La La Play Ziua Vecinilor

Expediția La La Play vine cu un concept nou, Ziua Vecinilor, un concept frumos inspirat din Franța, prin care vecinii își dau întâlnire ca să se cunoască mai bine, formând din această reuniune o tradiție frumoasă.

Ne bucură nespus de mult colaborarea cu comuna Budești, și suntem siguri că va fi o tradiție frumoasă pentru viitor și inspirațională și pentru alte localități din Moldova. Evenimentul va dura 4 ore și va fi presărat cu muzică diversă marca Moldovan National Youth Orchestra și bucate alese pregătite și împărtășite de budeșteni pentru budeșteni. Locația: complexul recreativ IAMAL, orele: 18.00 – 22.00, Dress Code: Alb.

Ziua 8, 18 august, La La Play Festivalul Hodina

Echipa La La Play va fi alături de inițiativele marca Klumea și evenimentele ce prilejuesc să aducă cu duiumul atâția oameni frumoși, mai ales cei care revin acasă! Prestația orchestrei va fi la aproximativ orele 18.00.

Ziua 9, 19 august, La La Play Open Air Dondușeni

La La Play este un proiect ce vine să cutreiere locațiile lipsite de concerte de muzică clasică, orașul Dondușeni găzduind în premieră un concert live open air în parcul central cu începere de la 19.00.
Partener local – Consiliul Raional Dondușeni.

Parcul central din Dondușeni are o apreciere deosebită din partea noastră, fiind renovat recent în mare parte din banii diasporei.
Ziua 10, 20 august, La La Play Pietonala din Chișinău

Cea mai cool expediție își va încheia maratonul printr-un concert open air în inima capitalei cu începere de la 19.00. Vă așteptăm cu mult drag pentru a fi alături de oamenii la la play ce au survolat 2000 km pentru a dărui muzică oamenilor țării. 

O mamă și fiica ei au fost diagnosticate cu același tip de cancer, la o distanță de doar zece zile

O mamă din Anglia a trecut prin momente delicate după ce a fost diagnosticată cu cancer, dar coșmarul a venit abia zece zile mai târziu, când fiica ei a primit același diagnostic. Doi ani mai târziu, acestea au decis să-și spună povestea, atrăgând atenția asupra importanței cercetării din domeniu, scrie peroz.ro.

În 2022, Catherine Tudor a fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiu al treilea. Zece zile mai târziu, fiica ei, Rihannon, a aflat că suferă de aceeași boală, dar într-un stadiu mai avansat.

„Când mama mi-a mărturisit că a fost diagnsoticată cu cancer am fost tristă. Îmi amintesc că mi-am spus că „probabil a avut ghinion, dar eu voi fi bine!”, a povestit ea potrivit People, adăugând: „Care ar fi fost șansele ca amândouă să fim diagnosticate cu aceeași boală la un interval de o săptămână?”

Rihannon, care locuiește în Cheltenham, Anglia, însă, nu doar că a primit același diagnostic, dar boala era într-un stadiu mai avansat. Mai exact, medicii i-au descoperit peste 20 de tumori în ficat și în plămâni, fapt pentru care a fost nevoită să înceapă imediat ședințele de chimioterapie și alte tratamente, în încercarea de a opri extinderea cancerului. 

Doi ani mai târziu, Rihannon continuă tratamentul împotriva cancerului, iar mama ei a fost declarată vindecată: „Am trăit un amalgam de emoții, dar sunt foarte puternică și pozitivă”, a mai declarat tânăra, într-un interviu la BBC, mărturisind că această gândire pozitivă a ajutat-o să depășească această perioadă.

„Când te gândești că poți să lupți cu boala, că poți să treci prin ea, corpul răspunde în aceeași manieră. Iar corpul meu, slavă Domnului, are un răspuns pozitiv de mai bine de doi ani, am avut numeroase tumori care au scăzut în dimensiune”, a povestit femeia.

Chiar dacă este foarte optimistă, ea a descris chimioterapia, radiațiile și operația ca fiind brutale. Tocmai de aceea, speră ca oamenii de știință să descopere alte tratamente, unele mai blânde.

„Cercetarea mă ajută să sper, să merg mai departe. Îmi doresc ca specialiștii să descopere alte terapii care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer. Este vital”, a mai spus ea, potrivit sursei citate.

Taxă de intrare în Veneția, din 25 aprilie. Zilele în care poate fi vizitată gratis

Veneția a introdus o taxă de intrare, începând din 25 aprilie. Dar taxa se aplică doar în anumite zile, iar anumite categorii de turiști pot fi exceptați de la plata sa, scrie evz.ro.

Reprezentanții unui foarte celebru oraş – Veneția – s-au gândit să mai domolească din fluxul de vizitatori prin introducerea unei taxe de intrare.

Valoarea acesteia va fi de 5 euro pentru turiști și se va aplica în weekenduri, începând cu 25 aprilie.

Măsura își propune să mai reducă aglomerația în oraș și va fi aplicată până la jumătatea lunii iulie.

Mai exact, taxa se aplică în 29 de zile specifice, între 25 aprilie și 14 iulie, respectiv 25-30 aprilie, 1-5, 11, 12, 18, 19, 25 și 26 mai, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 iunie și 6, 7, 13 și 14 iulie. Astfel, că în cazul în care veți evita aceste zile veți putea să faceți o mică economie.

Dar, evitarea zilelor cu taxă nu este singura posibilitate aflată la dispoziția vizitatorilor de a nu o plăti. Cum taxa este obligatorie pentru toți turiștii care intră în acest oraş între orele 8:30 și 16:00, cu orice fel de mijloc de transport (tren, feribot etc.), în zilele arătate, planificarea sosirii în Veneția în alt interval orar decât cel menționat este o a doua modalitate de a vă aduce o mică economiei în bugetul de vacanță.

De asemenea, taxa de intrare nu se va plăti de către turiștii care înnoptează în hoteluri din Veneția.

Practic, oficialii orașului Veneția și-au propus să descurajeze un pic turismul de tip „hit and run” în anumite zile, când numărul de vizitatori este foarte mare.

Cei care nu respectă regulile riscă amenzi cuprinse între 50 și 300 de euro, potrivit Mediafax.

Descoperire macabră în România! Schelete umane, inclusiv unul de copil, găsite în curtea unui spital din Vaslui

O descoperire macabră a fost făcută în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui, acolo unde 13 schelete au fost găsite ca urmare a unor săpături de excavare, scrie evz.ro.

Anchetatorii consideră inițial că spitalul ar fi fost edificat peste un cimitir vechi și există indicii concludente că nu este vorba despre o groapă comună.

Schelete umane găsite în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui

Conform autorităților de la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui, au fost identificate 13 schelete, dintre care 12 aparțin adulților și unuia unui copil.

În acest moment, săpătura de supraveghere s-a transformat într-o săpătură preventivă, pe cale de consecinţă, ne vom organiza în aşa fel încât să facem această lucrare pentru a putea descărca arheologic zona.

Se pare că sunt două nivele de înhumare, unul contemporan şi unul de tip medieval, însă toate aceste lucruri se pot spune doar după ce se vor face analizele specifice, ca să ne putem da seama exact din ce perioadă sunt”, a transmis directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu.

El subliniază că nu există niciun indiciu că ar fi vorba despre o groapă comună. Scheletele sunt aranjate într-un mod specific, existând urme ale unor sicrie.

Procesul de construcție a fost suspendat pe termen nelimitat pentru a permite desfășurarea activităților de descărcare arheologică. Pentru a asigura o cercetare precisă, specialiștii intenționează să folosească scanările magnetometrice.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, într-o primă etapă, constructorul care efectua lucrările de excavare în zonă a raportat descoperirea unui schelet uman, iar ulterior au fost găsite și alte schelete.

În urma acestor evenimente, poliția a inițiat o anchetă, iar un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis, potrivit Agerpres.

Lucrările de la Spitalul nr. 2 Vaslui urmează să se construiască două corpuri noi de clădiri, pentru secțiile Psihiatrie și Boli Infecțioase.

Ce boli ascund furnicăturile resimțite în mâini și picioare
Articolul anterior
Andreea Bălan şi George Burcea s-au căsătorit la starea civilă!
Articolul următor