100 de mii de doze de vaccin antigripal din Rusia au ajuns în Republica Moldova

Cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal, în cantitate de 93 de mii de doze, din lotul de 100 de mii de doze achiziționate din Federația Rusă, a ajuns în Republica Moldova. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că imunizarea este cea mai sigură metodă de prevenire a îmbolnăvirilor și evitarea complicațiilor provocate de gripă.

separator

Potrivit autorităților, cele 93 de mii de doze vor fi distribuite instituțiilor medico-sanitare publice, pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire. Vaccinarea personalului medical implicat în acordarea asistenței medicale persoanelor cu COVID-19, din primul lot de 7 mii de doze, recepționat la mijlocul lunii noiembrie, este în desfășurare.

Imunizarea este recomandată persoanelor din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire. Vaccinul antigripal este oferit gratuit. Beneficiile vaccinării împotriva gripei sezoniere sunt: reducerea riscului apariţiei formelor severe de boală și a numărului îmbolnăvirilor, vizitelor la medici, pierderilor zilelor de muncă sau de studii, precum și prevenirea complicațiilor, spitalizării şi deceselor cauzate de gripă.

Alte 100 de mii de doze urmează a fi livrate la începutul lunii decembrie, dintre care 85 de mii de doze sunt oferite gratuit de Statele Unite ale Americii și 15 mii de doze sunt achiziționate de Republica Moldova prin intermediul UNICEF.

Rusia începe testarea în masă a EpiVacCorona, cel de-al doilea vaccin al său
Articolul anterior
Sesiune foto într-un decor de poveste! Bucură-te de o experiență de neuitat alături de cei dragi
Articolul următor
Alte articole interesante