1000 de kg de pomușoare vândute la cea de-a 2-a ediție a târgului agro-gastronimic ”Summer Berry Fair”

Duminică, 2 iulie, locuitorii Capitalei s-au delectat cu cele mai gustoase pomușoare aduse din toată țara. Dacă prima edițiea a târgului ”Summer Berry Fair”, a fost dedicată căpșunilor, de data aceasta, vedetele ediției au fost coacăza neagră și roșie, murele, zmeura, agrișele și dudele.

separator

Berry Fair (1 of 127)

La cea de-a doua ediție, SUMMER BERRY FAIR s-a bucurat de un număr și mai mare de vizitatori. Circa 2000 de oameni au venit să-și umple pungile de pomușoare proaspete.

Berry Fair (63 of 127) Berry Fair (76 of 127)

La târg au participat 10 agricultori, veniți din Orhei, Strășeni, Fălești, Telenești, Călărași, Edineț precum și din stânga Nistrului. La târg s-a vândut peste 1 tonă de pomușoare, dar și zmeură deshidratată și peltea de fructe, maceș – produse noi pe piața agricolă din Republica Moldova.

Berry Fair (33 of 127)

Pomușoarele au fost comercializate în caserole, asigurând astfel calitatea fructelor transportate acasă. Tot în caserole pomușoarele Moldovei pot fi găsit și în supermarketurile din Chișinău.

Cei mai iscusiți patiseri de la Festivalul ”Mai Dulce” au venit cu tarte, smothie-uri și alte deserturi, gătite din pomușoare!

Berry Fair (81 of 127)La Teatrul Gasronomic de la Summer Berry Fair vizitatorii au participat la lecții de nutriție, gastronomie și frumusețe. Nata Albot a dezvăluit rețeta tartei savuroase cu zmeură, antrenoarea de fitness Mihaela Galbură a povestit cum ne putem face un abdomen frumos în bucătărie. Tamara Șchiopu a gătit salata Panzanella cu sos de zmeură. Vizitatorii au putut încerca pe loc măști de față cu pomușoare făcute de Iulia Bădărău, iar fondatoarea Organic Moldova a gătit un desert irezistibil din pomușoare, devorat de spectatori în doar câteva secunde.

Sectorul de producere a pomușoarelor este un domeniu în dezvoltare în Moldova. Actualmente, cele mai răspândite pomușoare cultivate sunt căpșuna, zmeura, coacăza, murul, agrișul, afinele, cătina și goji. Conform statisticilor, în anul 2015 au fost înregistrate circa 3 mii hectare de suprafețe cultivate pomușoare și un volum total de producție de circa 4,7 mii tone.

Echipa K Lumea invită chișinăuienii pe data de 6 august la ultima ediție de a târgului agro-gastronomic Summer Berry Fair, iar vedetele celei de-a treia ediții vor fi goji, aronia și afinele. Un eveniment Klumea organizat pentru Asociația ”Pomușoarele Moldovei”, susținut de USAID, HEKS, CCA, PNUD și Uniunea Europeană.

Igiena sânilor și alăptarea bebelușului
Articolul anterior
Cine sunt salvatorii care au murit ieri în accidentul de la Măgdăcești
Articolul următor
Alte articole interesante