12.244 de moldoveni au solicitat ambulanța pe timp de pandemie, în doar o săptămână

Muncă grea și risc înalt pentru angajații serviciilor de urgență din țară, pe fundalul epidemiei provocate de noul tip de coronavirus. În ciuda condițiilor complicate, săptămâna trecută, personalul medical de la urgență a intervenit în cazul a 12.244 de solicitări, dintre care 1.993 au fost solicitări cu urgențe respiratorii, iar acestea nu au fost toate suspecte de Covid-19.

separator
În perioada 20-26 aprilie a anului curent, echipele de asistență medicală urgentă din toată țara au acordat primul ajutor medical calificat la 12.244 persoane. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 4.088 pacienți, dintre care 3.509 adulți și 579 copii.

Pe parcursul acestor șapte zile au fost înregistrate 2.582 solicitări pe motivul urgențelor cardiovasculare, inclusiv 44 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 1.626 de cazuri, dintre care 155 de accidente vasculare cerebrale.

În intervalul menționat, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat de către 1.993 pacienți cu urgențe respiratorii. Echipele AMU au deservit 875 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA), dintre care 654 la maturi și 221 la copii. La 487 persoane a fost stabilit diagnosticul prezumtiv – gripa. De asemenea au fost înregistrate 456 de persoane cu urgențe respiratorii cu suspecție la COVID-19.

Urgențele traumatologice au constituit 895 solicitări. Echipele AMU au acordat asistență medicală urgentă la 33 persoane, care au avut de suferit în urma celor 24 accidente rutiere produse pe traseele din țară. Ulterior, în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară au fost transportați 26 pacienți cu diverse traumatisme.

Ieri, un magazin din Soroca a oferit pâine gratis pentru sufletele răposaților, grație gestului unei femei
Articolul anterior
Un bărbat din Soroca a murit de pneumonie Covid-19. Nu avea probleme medicale serioase
Articolul următor