12 călugărițe de la o mănăstire au murit de Covid-19 într-o singură lună

Covid-19 a făcut ravagii la o mănăstire romano-catolică din Michigan, Statele Unite ale Americii. Într-o singură lună, 12 călugărițe au murit din cauza virusului, după ce au fost infectate de două asistente medicale, informează Daily Mail.

separator

Măicuțele decedate la lăcașul de cult din Livonia, Michigan, aveau între 79 și 99 de ani. Acestea au murit între 10 aprilie și 10 mai, transmite libertatea.ro.

În total, focarul de coronavirus de la mănăstirea respectivă a afectat 30 de călugărițe. În afară ce cele 12 care au murit într-o singură lună, încă o măicuță a decedat la 27 iunie. Celelalte 17 și-au revenit, după ce au primit tratament. Înainte de pandemie, în lăcașul de cult se aflau 65 de călugărițe.

„M-am predat în fața virusului. Am spus ‘Doamne, dacă vrei să mă iei, sunt pregătită’. A doua zi dimineață eram încă în viață. Apoi, cumva, mi-am revenit”, a declarat sora Mary Andrew Budinski, cea care conduce mănăstirea.

Aceasta a spus că noul coronavirus a fost adus în lăcașul de cult de două asistente, care serveau masa acolo: „Nu știm cine sunt și nici nu vrem să știm. Călugărițele de pe etajul al doilea au fost infectate, apoi, pur și simplu, virusul s-a împrăștiat ca un foc mistuitor. În fiecare zi. Încă o soră și încă una și încă una. A fost înfricoșător”.

Studiu: cercetătorii germani organizează un concert cu 4.000 de spectatori pentru a studia cum se răspândește coronavirusul
Articolul anterior
O fetiță de 14 ani a dispărut fără urmă
Articolul următor
Alte articole interesante