14 moldoveni, printre care 6 copii, evacuaţi din Africa. MAEIE vine cu detalii

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că 14 moldoveni au fost evacuați din Sudan, în contextul situației de securitate din acel stat, scrie scrie jurnal.md.

„Având în vedere confruntările armate violente de pe teritoriul Sudanului, MAEIE a depus eforturi pentru a identifica cetățenii Republicii Moldova care necesită sprijin pentru evacuare. În acest sens, MAEIE notează că prin două curse avia, una către Franța și cealaltă către Federația Rusă, au fost evacuați 14 cetățeni ai țării noastre”, se arată în comunicatul emis de MAEIE.

În prezent, 13 cetățeni evacuați, printre care 6 copii, se afla la Moscova, unde au fost preluați și asistați de către responsabilii Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

MAEIE precizează că cetățenii evacuați sunt în siguranță, iar ministerul, în cooperare cu alte structuri ale statului, acordă sprijinul necesar acestor familii și identifică căile de repatriere.

Radu Marian: ,,Situația din Rusia arată că trebuie să stăm cât mai departe de anarhia lui Putin şi să ne apropiem de UE”

Deputatul PAS Radu Marian a venit cu o reacție cu privire la evenimentele care s-au desfășurat ieri, 24 iunie, în Federația Rusă, după „atacul mercenarilor Wagner”. „Ultimele câteva ore au demonstrat, a câta oară că, Rusia lui Putin astăzi este o lume a anarhiei, războiului, revoltelor militare și a corupției”, a scris pe rețele Marian.

Radu Marian, despre prețul la ulei: După calculele noastre, nu ar trebui să  fie mai mare

„Trebuie să fim cu Rusia lui Putin pentru că acolo e stabilitate”. Acesta era cel mai important argument folosit de politicienii și grupările criminale pro-ruse de la noi, când promovează relații apropiate cu regimul de la Kremlin. Ultimele câteva ore au demonstrat a câta oară că asta este un mare mit. Rusia lui Putin nu are nimic cu stabilitatea și prosperitatea.

Pentru Republica Moldova, lucrurile au devenit și mai clare. Trebuie să stăm cât mai departe de anarhia lui Putin, și să ne apropiem cât mai rapid de Uniunea Europeană – de lumea civilizației, păcii, democrației, prosperității și stabilității”, a notat deputatul PAS.

Mese de șah, instalate în Capitală

Patru mese de șah au fost instalate în sectorul Ciocana al capitalei.

Totodată, altele 4 mese de șah vor fi instalate pe plaja din Vadul lui Vodă. În total în acest an urmează să fie amenajate 25 de mese de șah în toate sectoarele capitalei.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi şah
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi şah
Ar putea fi o imagine cu şah şi text

Atmosfera la Rostov, după retragerea Wagner: Selfie-uri cu mercenari, aplauze, rafturi goale și drumuri reparate

După ce Evghenii Prigojin a anunțat retragerea, mercenarii Wagner din Rostov-pe-Don au început să plece din oraș. Însă, înainte, au fost îmbrățișați și aplaudați de cetățenii ruși. Ba mai mult, unii au făcut și fotografii cu soldații, transmite TV8.

Din imagini, se vede că rușii sunt bucuroși, fiindcă situația s-a soluționat pașnic.

Deși unele blindate abia se porneau de plecare, oamenii nu mai erau deloc speriați.

Totuși, rafturile unor magazine au rămas goale.

Iar drumurile dezgropate, pentru a împiedica mercenarii să ajungă la Moscova, au început a fi astupate.

Șeful grupului de mercenari Wagner, Evghenii Prigojin, a anunțat că trupele sale se retrag. Acesta a subliniat că Wagner s-a apropiat de Moscova la mai puțin de 200 de kilometri, fără a se vărsa vreo picătură de sânge. Cu toate acestea, Prigojin a avertizat că situația s-a schimbat acum și există o amenințare reală de a se vărsa sânge rusesc, motiv pentru care se întoarce „în direcția opusă”.

Olena Zelenska s-a întâlnit la Palatul Buckingham cu Kate Middleton și Jill Biden
Articolul anterior
Ambuteiaje kilometrice spre Crimeea. Ocupanții ruși fug masiv din Melitopol
Articolul următor