15 lucruri incredibile pe care nu le știai despre japonezi!

Japonia este o țară uimitoare care surprinde mereu prin cultura și inovațiile ei și pe care, probabil, o poți descoperi la infinit. Află mai jos câteva lucruri uimitoare despre această țară, pe care cu siguranță nu le știai!

separator

În Japoinia, denumirile pentru sticlele de băuturi sunt scrise în Braille.

Fanii japonezi au rămas, după meciul din 2014 al Cupei Mondiale a FIFA, pentru a ajuta la curățarea stadionului.

În multe toalete publice, pe perete sunt atașate scaune pentru copii.

Meniul lăuzelor, în maternități.

În Japonia, poți vedea deseori asemenea toalete. După spălarea mâinilor, apa poate fi folosită pentru chiuvete.

Capacele de canalizare sunt creative.

În cele mai multe școli, elevii fac singuri curățenie.

Pe o bucată de hârtie este scris: „Accidental, am dat jos bicicleta dvs. și am stricat semnalizatorul. Îmi pare rău”.

Trenurile de viteză din Japonia circulă incredibil de lin.

,,Mi-am pierdut punga pe străzile din Osaka și când m-am întors mai târziu, am găsit-o lângă copac, în siguranță”.

Pasagerii din Tokyo au împins trenul pentru a salva o femeie, care a căzut între platformă și vagon.

În toaletele japoneze, există adesea un buton care reproduce sunetul apei. Nimeni nu va auzi ce faci acolo!

Pești în canalele de scurgere a apei.

În trenuri, scaunele se rotesc în ambele direcții.

Tavan căzut peste o studentă într-un cămin al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice

Incident la un cămin al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. O parte din tavanul unei camere a căzut peste o studentă. Tânăra s-a ales doar cu o sperietură, iar administrația instituției a fost chemată să evalueze cele întâmplate. Potrivit prorectorului în problemele de administrare și gospodărie, la acel cămin urmează să fie efectuate mai multe verificări. În urma acestui caz, s-au sesizat și responsabilii de la Ministerul Culturii, scrie jurnal.md.

Incidentul s-a produs în dimineța zilei de marți la Căminul nr. 1 al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. În camera unde a căzut o parte din tavan erau cazate două studente. Intendentul căminului ne-a spus că tinerele s-au ales doar cu o sperietură. Ambele au fost cazate în altă cameră din aceiași clădire.

Și ceilalți studenți cazați în cămin sunt îngrijorați de această întâmplare.

Responsabilii căminului au anunțat imediat administrația instituției de învățământ. La locul incidentului urmează să ajungă mai mulți specialiști în construcții pentru a verifica starea edificiului.

ION BUTUCEA, prorector în probleme de administrare şi gospodărie, AMTAP: „Dacă reușim chiar astăzi sau poate mâine vom face o comisie specială de la Academie. Vom implica și specialiștii din domeniul construcțiilor și să studiem.”

Ministerul Culturii s-a autosesizat în urma acestui caz.

SERGIU PRODAN, ministru al Culturii: „Este un incident care trezește mai multe semne de întrebare. Am aflat și eu din presă. Nu am avut nicio adresare către minister în acest sens. Vom lua măsuri, cu siguranță. Nu consider că este un caz minor și din punctul meu de vedere este foarte grav.”

Potrivit administrației Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, căminul a fost construit în anul 1953.

A fost deja topită! Pentru cine a donat David Popovici medalia de aur de la Mondiale

David Popovici, multiplu campion european şi mondial la nataţie, a donat copiilor bolnavi de cancer medalia de aur obţinută la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 m liber masculin. Demersul său vine în susţinerea programului #SperanţaNuMoareDeCancer, lansat de MedLife, în cadrul căruia s-a alăturat în calitate de Ambasador al Speranţei, scrie News.ro.

Medalia de la Budapesta, din proba de 200 m liber, este primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. 

Medalia donată a fost topită şi este în curs de a lua forma a peste 100 de fundiţe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii. Acestea vor fi oferite copiilor care înving cancerul, David Popovici dorind ca fiecare copil să câştige această bătălie pe viitor.

Drumul către victorie, donarea şi topirea medaliei, precum şi argumentele care au stat în spatele acestui gest sunt surprinse într-un video emoţionant realizat de Studio Diud, cu sprijinul asociaţiei Dăruieşte Viaţă.  “Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranţa să meargă mai departe.

Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieţii, menţinerea sănătăţii. Copiii diagnosticaţi cu cancer au nevoie de susţinerea noastră. Talentele pe care le au, ambiţiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiţi să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei nişte oameni extraordinari.

Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută aceşti copii, vă invit pe voi toţi să donaţi puţin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeţi-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o şansă mare de supravieţuire pentru aceşti copii”, a declarat David Popovici.

”În fiecare zi un copil din România este diagnosticat cu cancer. În fiecare zi o familie din România intră în bătălie cu această nemiloasă boală. Din păcate, nu putem lupta noi cu această boală, însă putem oferi puţin din timpul nostru pentru a face mai cunoscut programul #SperantaNuMoareDeCancer, un program gratuit de testare genetică lansat de MedLife pentru copiii recent diagnosticati cu cancer în vederea îmbunătăţirii succesului terapeutic.

David este un exemplu pentru noi în atât de multe privinţe, iar lecţia generozităţii este încă ceva valoros din care avem de învăţat. Mulţumim, David, din inimă pentru gestul tău menit să aducă speranţă acolo unde este mai mare nevoie de ea! Mulţumim şi vouă, tuturor, pentru sprijinul acordat în a face cunoscut acest program. Împreună putem face diferenţa”, a declarat Ina Ilie, Director de Comunicare în cadrul MedLife Group.

Premieră în Republica Moldova! Serviciul de asigurare a bagajului, disponibil la Zbor.md


Dacă vă place să călătoriți și să explorați lumea, atunci sunteți conștient de cât de important este să vă asigurați că bagajul dvs. este protejat în timpul călătoriei. În caz contrar, puteți fi pus într-o situație neplăcută atunci când ajungeți la destinație și descoperiți că bagajul dvs. a fost pierdut sau deteriorat. În această situație, compania Zbor.md vine în ajutor cu serviciul de asigurare a bagajului.

Compania Zbor.md este o agenție de bilete de avion care se străduiește să ofere cele mai bune servicii clienților săi. De aceea, noi vă punem la dispoziție opțiunea de asigurare a bagajului, care vă protejează în cazul pierderii și furtului bagajului dvs. În plus, acest serviciu este disponibil la un preț accesibil de doar 1,99 euro și vă poate oferi o protecție de până la 1450 de euro.

Pentru a vă asigura bagajul, tot ce trebuie să faceți este să selectați opțiunea de asigurare a bagajului în timpul procesului de rezervare a biletului de avion pe site-ul Zbor.md. În acest fel, puteți călători fără griji, știind că bagajul dvs. este protejat.

Este important să subliniem că Zbor.md este unica agenție de bilete de avion care oferă acest serviciu. Astfel, puteți fi sigur că sunteți protejat în cel mai bun mod posibil și că puteți călători fără nicio grijă.

Zbor.md are o echipă de profesioniști care lucrează din greu pentru a vă oferi cele mai bune servicii și pentru a vă asigura o experiență de călătorie plăcută și fără griji. Ei sunt mereu disponibili să răspundă întrebărilor și să vă ajute în cazul apariției unor probleme.

Serviciul de asigurare a bagajului oferit de Zbor.md este unul dintre cele mai bune servicii pe care le puteți obține pentru călătoriile dvs. Cu noi puteți fi sigur că sunteți în mâini bune și că veți avea o experiență de călătorie plăcută și fără griji.

Maria Marian revine cu o nouă emisiune la Jurnal TV
Articolul anterior
Andreea Esca a pozat în costum de baie. Cum arată silueta prezentatoarei Tv?
Articolul următor