15 tone de prune moldovenești au fost exportate în Germania

În urmă cu o săptămână, în Germania au ajuns primele loturi de caise și cireşe moldoveneşti, iar recent în această țară au fost livrate și prune moldovenești, care au ajuns deja pe rafturile magazinelor.

separator
Compania Farm Prod SRL din Olăneşti, membru al Moldova Fruct, a livrat 15 tone de prune către Germania, fiind prima livrare comercială din anul curent.

Astfel, fructele moldoveneşti au reuşit să ajungă pe una din cele mai exigente şi competitive pieţe de export – piaţa germană. Gospodăria agricolă a fost susţinută constant în cadrul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova, fiind depuse eforturi comune pentru îmbunătăţirea calităţii şi siguranţei fructelor prin implementarea tehnologiilor moderne de producere, recoltare şi post-recoltă şi, nu în ultimul rînd, certificării internaţionale GLOBALG.A.P şi GRASP, care confirmă respectarea bunelor practici agricole și producerea fructelor de calitate şi sigure pentru consum.

sursa

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Ce-i spui copilului tău când plânge? În niciun caz replica ,,Nu mai plânge”, ne sfătuiesc specialiștii
Articolul anterior
Un autocar plin cu turiști s-a răsturnat într-o râpă adâncă, în apropiere de staţiunea Kemer din Antalya. 22 de persoane au ajuns la spital
Articolul următor