17 pacienți au murit într-un spital în urma unui cutremur din Mexic

Cutremur de 7,1 și inundații de proporții în Mexic. 17 pacienți dintr-un spital au murit după ce apa a afectat instalațiile de oxigen.

Cel puțin 17 pacienți dintr-un spital au murit în Mexic, din cauza inundațiilor puternice. Un râu s-a revărsat și apa a întrerupt alimentarea cu energie electrică, ceea ce le-a fost fatal bolnavilor cu Covid-19, care erau ținuți în viață de instalațiile de oxigen. Totodată, pe străzi s-au format puhoaie, blocurile și magazinele au fost inundate, iar sute de oameni din zonele afectate au fost evacuați. Miercuri dimineață, în sud-estul Mexicului s-a produs și un cutremur cu magnitudinea 7,1, care a provocat cel puțin o victimă, scrie digi24.

„Ploile de ieri din Hidalgo au provocat revărsarea râului Tula, inundând spitalul general, cauzând moartea a 17 pacienţi”, a tranmis guvernul într-un mesaj pe twitter

Preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, a transmis un mesaj în care a scris că „este o zi foarte tristă” pentru Mexic.

Alte două persoane au murit din cauza inundaţiilor la Ecatepec, o suburbie a capitalei Ciudad de Mexico, unde numeroase străzi au fost inundate, a raportat presa mexicană. O mare parte a ţării a fost lovită de ploi abundente, în special luni, care au provocat revărsarea râurilor.

Pacienți duși cu targa pe apă

Într-un mesaj, însoţit de o înregistrare video, Zoe Robledo, directorul general al asigurărilor de sănătate mexicane (IMSS), care gestionează spitalul inundat, a precizat că 57 de pacienţi erau în unitate şi că în câteva minute acesta a fost inundată.

„În momentul în care curentul electric a fost tăiat în municipalitatea Tula, oxigenul a încetat să mai fie administrat” pacienţilor, a spus Robledo, precizând că 40 de pacienţi au supravieţuit.

Cel puţin 40 de puşcăriaşi au murit într-un incendiu dintr-o închisoare supraaglomerată
Articolul anterior
Andra, mesaj emoţionat de ziua fiicei ei
Articolul următor