173 de profesori au fost confirmați pozitiv cu noul Coronavirus, în doar două săptămâni de la începerea anului școlar

187 de elevi au fost testați pozitiv cu noul Coronavirus de la începutul anului școlar, 4.958 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare și 173 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus.

separator

În autoizolare se află 288 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 40 de persoane, iar alte 118 se află în autoizolare. Datele au fost prezentate de Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, ieri, 15 septembrie, în cadrul unui briefing de presă.

În cadrul briefingului, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a declarat: „În primul rând, se observă că începerea școlii nu a dus la o creștere majoră a numărului de infectări, numărul acestora fiind aproximativ egal în rândul populației generale comparativ cu populația școlară. Aceste date ne arată că cel puțin până acum, școala nu a fost o sursă de risc mai mare decât au fost activitățile celor neimplicați în procesul educațional”.

Din cele 1240 de instituții de învățământ general publice și private care activează, 10 își desfășoară activitatea la distanță din cauza carantinei ca și în cazul a 171 de clase. Ministrul a menționat la acest capitol că numărul de școli închise în două săptămâni este același cu numărul de școli închise în 1 septembrie. „Dar, așa cum ne așteptam, avem un număr crescător de clase care activează la distanță din cauza virusului”, a mai precizat Igor Șarov.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a subliniat că au fost luate măsuri pentru optimizarea procesului educațional pentru copiii care, din cauza COVID-19 trebuie să stea în continuare acasă.

Video! Tinere moldovence dansează pe ritmurile piesei ,,Jerusalema” în parcul Valea Morilor
Articolul anterior
Peste 20.000 de computere vor fi transmise în școli pentru asigurarea învățământului la distanță
Articolul următor
Alte articole interesante