20 de familii au rămas pe drumuri, după incendiul din sectorul Buiucani

20 de familii au rămas pe drumuri în prag de iarnă în urma incendiului devastator din blocul de pe strada Ion Pelivan. Printre sinistraţi e şi Tatiana Lozinschi, de 73 de ani. Acum câteva luni, femeia şi-a cumpărat un apartament la mansarda care a ars, însă nu a mai apucat să se bucure de casa nouă, transmite publika.md.

„În data de 1 mai, m-am mutat la casă nouă. Mi-am cumpărat apartament. Ce o să fac mai departe…”

Femeia povesteşte că a simţit miros de fum în timp ce făcea curățenie la balcon.

„Am ieşit la balcon să mătur. Mă uit, iese fum de undeva. Apoi m-am gândit să merg la vecină, să-i spun că iese fum de deasupra, din partea stângă. M-am uitat şi am văzut pompierii, care mergeau pe coridoare şi băteau la uşi. Pe coridor însă nu era fum. „

Tatiana Lozinschi nu a reuşit să salveze nimic din apartamentul care i-a fost mistuit de flăcări.

„Pe scări, la etajul patru, un tânăr şi pompierii m-au ajutat să cobor. Eu mă mişc greu, dar mi-au spus să ies mai repede. Vedeţi în ce am ieşit. Mi-au dat o vestă, sunt în şlapi. Asta e tot ce am reuşit să iau. „

În scurt timp, la faţa locului a venit şi fiica femeii.

„Focul s-a extins de la dreapta spre stânga, pe acoperiş. Nimeni nu a intervenit pentru a stinge incendiul. În doar zece minute, incendiul s-a extins în toată mansarda.”

„E straniu. Cred că acoperişul a fost incendiat. De ce a ars doar acoperişul? Asta nu înţeleg.”

Au început îmbrâncelile la protest. O femeie a fost escortată de poliție, după ce protestatarii Șor au vrut s-o atace

Simpatizanții partidului Șor organizează și astăzi, 2 octombrie, un protest în centrul capitalei. Manifestația nu este lipsită de violențe.

Au început îmbrâncelile la protestul din fața Președinției. O femeie care a venit să protesteze împotriva partidului Șor, a fost luată cu asalt de către protestatarii, adunați pentru a da jos actuala guvernare. Pentru a nu duce situația la un conflict direct, polițiștii au fost nevoiți să o conducă pe femeie, într-un loc mai sigur, transmite www.tv8.md.

Din imaginile surprinse de echipa TV8, se vede cum femeie stă lipită de gard, în spatele polițiștilor strigând „Șor la pușcărie”, iar în față, protestatarii încercau să ajungă la ea și să-i răspundă agresiv. Polițiștii au reușit să le țină rezistență, dar, într-un final, ca să nu se ajungă la mai rău, femeia a fost evacuată de acolo.

13 copii au fost uciși în convoiul civil atacat de ruși la Harkov

Ucraina acuză forțele ruse că au ucis 24 de civili, dintre care 13 copii, în atacul asupra convoiului de mașini care încercau să părăsească zona de luptă din Kupiank, în regiunea Harkiv. Serviciul ucrainean de securitate SBU a publicat imagini cutremurătoare cu trupuri de civili împușcați pe marginea drumului sau carbonizați în mașini, scrie Digi24.

Bilanțul inițial, anunțat sâmbătă, era de 20 de morți. Convoiul de mașini a fost atacat la ieșirea din orașul Kupiansk. Mașinile sunt ciuruite de gloanțe, iar o parte din ele au fost incendiate. Ocupanții lor au fost împușcați, unii dintre ei în mașină, alții pe marginea drumului. Câțiva oameni au fost carbonizați odată cu mașinile în care se aflau.

Un oficial ucrainean a declarat duminică, potrivit The Guardian, că un alt atac care a avut loc vineri asupra unui convoi civil, în apropiere de orașul Zaporojie, s-a soldat cu moartea a 30 de civili și a unui polițist.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în mesajul său de sâmbătă noapte că Rusia pierde lupta, iar lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale. Liderul de la Kiev a anunțat că în cursul acestei săptămâni au recucerite mai multe orașe ocupate de ruși în Donbas şi vor fi şi mai multe.

Moldova a obținut aurul la un turneu internațional de gimnastică ritmică

Sportivele Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice au urcat pe podium la un turneu internațional care a avut loc în Spania.

Fetele au devenit învingătoare, deși nu au o sală personală unde să se antreneze, ele fiind nevoite să se pregătească de competiții în sala luptelor greco-romane. 

Pe piesa „Trenulețul” a formației Zdob și Zdub și frații Advahov, tinerele noastre gimnaste cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani au evoluat în premieră la un turneu internațional în Spania în această lună în orașul Figueres. 

În proba de ansamblu, talentatele sportive de la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice au reușit să încânte asistența și au urcat pe prima treaptă a podiumului după ce sau impus în fața unor țări ca Franța, Ucraina, Spania sau Italia. Foarte modeste din fire, gimnastele au declarat că nu s-au așteptat la un asemenea rezultat, însă sunt fericite că au dat lovitura. 

Majoritatea fetelor au revenit cu medalii. Sunt gimnaste care s-au remarcat, iar altele au cucerit aurul.

Tinerele gimnaste se antrenează zilnic în locul unde, de regulă, se pregătesc luptătorii de stil greco-roman. 

Sportivele, dar și antrenorii se plâng că nu dețin cele mai bune condiții de antrenament, iar cea mai mare problemă este că nu au o sală proprie. 

Chiar dacă nu dețin o sală personală de antrenament, gimnastele noastre revin de fiecare dată cu numeroase medalii de la turneele internaționale. 

Începând cu grupele preventive de pregătire până la avansați, Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice deține aproximativ 150 de gimnaste. 

sursa: www.tv8.md

Accident teribil la Hâncești. Un copil a decedat
Articolul anterior
Declarațiile oficiale din partea Gazprom, privind furnizarea de gaze în Moldova
Articolul următor