2012- anul cu cei mai mulți jurnalişti uciși

Institutul Internaţional de Presă (IPI) a înregistrat un număr de 119 jurnalişti ucişi în timpul exercitării profesiunii lor de la începutul anului 2012, în special, din cauza conflictului din Siria, transmite AFP.

separator

Este cel mai ridicat bilanţ din 1997, când această instituţie a început să ţină sistematic statistici, a precizat IPI într-un comunicat difuzat în seara zilei de miercuri. În anul 2011, 102 jurnalişti şi-au pierdut viaţa în exercitarea activităţii lor profesionale. Până acum cel mai sângeros bilanţ data din 2009, circa 110 jurnalişti morţi.

Siria este ţara cea mai riscantă, cu 36 de decese înregistrate. În Somalia au murit 16 jurnalişti în urma unor atacuri ţintite. Și niciun oficial nu a fost anchetat de justiţie, ceea ce -“perpetuează o cultură a impunităţii care încurajează noi atacuri”, precizează IPI.

Mexic, Pakistan şi Filipine rămân de asemenea ţări extrem de periculoase, potrivit IPI. Bilanţul îi include pe jurnaliştii decedaţi din cauza activităţii lor sau în timpul unei misiuni de presă, ceea ce înseamnă că accidentele de pe şosele sunt, spre exemplu, incluse în această categorie. Cu toate acestea, marea majoritate a jurnaliştilor şi-au pierdut viaţa în urma unor atacuri ţintite.

Sursa: http://www.agerpres.ro

Planuri noi de la T.A.T.U
Articolul anterior
Cea mai scumpă creaţie marca Ion Paladi
Articolul următor
Alte articole interesante