În 2018, donatorii de sânge vor beneficia de noul set de produse alimentare în sumă de 100 de lei

Chiar dacă a fost aprobat de Guvern la sfârșitul lunii august, noul coș alimentar în sumă de 100 de lei nu a a juns încă la donatorii de sânge. Potrivit ipn.md, setul va fi eliberat după epuizarea stocurilor, cel mai probabil deja în anul 2018. Setul va conține mai multe alimente care sunt necesare pentru suplinirea caloriile pierdute cu sângele donat, ceea ce va ridica costul acestuia de la aproximativ 51 de lei la 100 de lei.

separator

În prezent, cei care donează sânge primesc 250 de mililitri de suc, o conservă de lapte condensat, una de pateu din carne și una cu pește în ulei.Noul pachet alimentar va include un litru de suc fără adaos de zahăr, conserve din carne, pește și legume. De asemenea, donatorii vor primi aproximativ 100 de grame de ciocolată, 400 de grame de halva sau 250 de grame de fructe uscate.


„Suntem la etapa de achiziționare, am anunțat licitația, sperăm foarte mult ca cel târziu pe 15-25 decembrie să dispunem de aceste produse, iar după epuizarea stocurilor prezente donatorii vor primi seturile noi. Cu certitudine, la anul viitor oamenii deja vor primi seturile noi”, a declarat pentru IPN, Svetlana Cebotari, șefa Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.

Zilnic, la Centrul de Transfuzie a Sângelui aproape 200 de oameni vin să doneze sânge .

Sursa

25 de magazine pentru shopping online, recomandate de stilistul Nathaniel Kowalsky
Articolul anterior
Alexandr Litvin: „ Intuiția se transmite genetic de la strămoși, indiferent cine au fost aceștia!”
Articolul următor