as-2

O tânără a murit la doar 28 de ani, împreună cu bebelușul din pântece. Paramedicii, luați la pumni de către rude

Scandal la spitalul Vila Sofia din Palermo, în Italia, după ce o tânără în vârstă de 28 ani și copilașul ei nenăscut au murit tragic, în circumstanțe care, încă, nu au fost clarificate. Unii membri ai familiei femeii au atacat paramedicii de pe ambulanță, acuzând că au ajuns prea târziu, în timp ce alții au luat cu asalt camera de urgență, dar și morga spitalului, scrie observatornews.ro

colaj foto: www.observatornews.ro

Giorgia Migliarba, în vârstă de 28 de ani, mamă a doi copii și însărcinată în luna a șasea a murit, ieri, împreună cu micuțul pe care îl purta în pântece.

Medicii au încercat să o resusciteze timp de peste o oră, însă efortul a fost în zadar, fiind declarată decedată. Tânăra transportată la spital de către membrii familiei, după ce, potrivit mărturiilor acestora, au așteptat ambulanța mai bine de o oră. Când au ajuns la adresă, paramedicii nu au mai găsit pacienta, ci doar rudele nervoase ale femeii, care au început să ia la pumni personalul medical.

Un jurnalist a fost lovit în fața camerei de urgență

În decurs de o jumătate de oră, zeci de persoane – rude ale tinerei moarte – au ajuns la spital, luând cu asalt camera de urgență și morga. Au început să arunce în ferestre cu diverse obiecte, iar unul dintre atacatori a încercat să intre în spital, rănind un agent de pază. Un jurnalist a fost și el agresat de unul dintre membrii familiei tinerei. Elian Lo Pipero se afla în fața camerei de urgență când a fost luat de gât și lovit sub bărbie. Intervenția unui polițist a prevenit ce era mai rău. 

Potrivit presei locale atacul a fost filmat cu telefoane mobile de unii dintre pacienți. În scurt timp, mai multe echipaje de poliție au sosit la fața locului și au restabilit calmul. 

Nu-și recunoaște vina. Învinuitul de 61 de ani, care a împușcat mortal un bărbat la Călărași, pe mâna justiției

Procuratura raionului Călărași a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unui bărbat de 61 ani, învinuit de omor intenționat săvârşit cu premeditare, prin mijloace periculoase pentru viaţa și sănătatea mai multor persoane (art.145 alin.(2) lit.a), m) din Codul penal).   

Conform învinuirii înaintate de către procurori, la 25 iunie 2023, în jurul orei 20:40, acuzatul, aflându-se în or.Călărași, pe o stradelă din preajma domiciliului său, fiind în stare de ebrietate alcoolică, în prezența mai multor persoane, a iniţiat o ceartă cu doi bărbați.

Ulterior, fiind ofensat verbal, învinuitul i-a amenințat cu moartea prin împușcare pe cei doi. În vederea realizării intenției sale infracționale, a revenit imediat în locuința sa și a luat din safeul său arma semiautomată de model „Altay”  pe care o deținea în mod legal. A încărcat arma cu 8 cartușe, precum și a mai luat și un electroșoker. Cu ele, la scurt timp, a revenit la locul unde se aflau aceiași 2 bărbați precum și rudele lor. Învinuitul, s-a apropiat la distanța de circa 4m de grupul dat de persoane și, fără a avertiza, a efectuat o împușcătură în capul unuia din bărbați, care a decedat pe loc.

În privința învinuitului a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv. Acesta pledează nevinovat.

Ministrul Spînu vrea terminal nou la Aeroport. Estimează un trafic de cinci milioane de pasageri

Andrei Spînu estimează că traficul de la Aeroportul Internațional Chișinău va crește în câțiva ani. Conform lui, s-ar putea ajunge la cinci milioane de pasageri anual, scrie realitatea.md.

Așadar, ministrul Infrastructurii anunță că autoritățile își doresc să construiască un nou terminal la Aeroport. Bugetul estimat este de circa 200 de milioane de euro.

„Capacitatea actuală a Aeroportului este limitată până la trei milioane de pasageri anual. Construcția unui terminal nou, la standarde europene este necesar să înceapă cât mai repede. Estimările arată un minim de investiții de 200 de milioane de euro în următorii ani”, a anunțat Spînu.

Ministrul a făcut declarațiile după ce premierul i-a cerut să prezinte prioritățile de dezvoltare a infrastructurii pentru nouă trimestre. Printre obiectivele strategice se mai numără și conexiunile Ucraina – Moldova – România prin autostrăzi și căi ferate cu ecartament european.