27 de persoane sunt dispărute în urma inundaţiilor din Ucraina. Cel puțin cinci oameni au murit în Herson şi Mikolaiv

Ministerul ucrainean de Interne a anunţat, sâmbătă, că 27 de persoane sunt dispărute din cauza inundaţiilor de după ruperea barajului Kahovka, relatează News.ro cu referire la The Kyiv Independent.

LIVE TEXT/ În ultimele 24 de ore, soldații ucraineni au avansat de la 200  la 1100 de metri în direcția Bahmut. Cel puțin șapte persoane sunt date  dispărute în localitățile afectate de

Cel puţin cinci oameni au murit în Herson şi Mikolaiv din cauza inundaţiilor.

Peste 2.600 de persoane, inclusiv 160 de copii, au fost evacuate din zonele afectate din Herson, iar din Mikolaiv au fost evacuaţi 936 de oameni, inclusiv 167 de copii.

O vastă inundaţie a fost declanşată de spargerea barajului Kahovka din Ucraina, în această săptămână. Revărsarea a inundat oraşe şi sate de după baraj, prinzând în capcană locuitorii acestora şi măturând case întregi de pe ambele maluri ale Niprului, care separă provincia Herson, controlată de Ucraina, de porţiunea de sud controlată de  forţele ruse.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Rușii anti-Kremlin au ucis un comandant rus
Articolul anterior
Comandantul unităților de artilerie ale mercenarilor Wagner a fost lichidat la Bahmut, anunță ucrainenii
Articolul următor