Inundațiile au măturat cadavrele din mai multe cimitire din Franța

Inundațiile au făcut ravagii în mai multe regiuni din Franța și Italia. Mormintele din mai multe cimitire franceze au fost înghițite de ape.

Oficialii au declarat chiar că rămășițele umane ar fi ajuns până pe malul italian al Mediteranei, potrivit Reuters și The Guardian, transmite digi24.ro.

Autoritățile franceze au anunțat că cimitirele din Saint-Martin-de-Vésubie și Tende au fost parțial distruse de inundații. „Familiile noastre ne-au fost luate, aproape 150 de oameni au fost luați de ape.

Cimitirul a fost spintecat în două”, a declarat un localnic. „Nu poți reconstrui un cimitir”.

Ploile abundente au făcut ravagii și peste graniță, în Italia.

Autoritățile italiene au anunțat că au descoperit patru cadavre pe malul dintre Ventimiglia și Santo Stefano, în apropiere de granița cu Franța.

Alte rămășițe au fost descoperite pe malul unui râu. 

„Vorbim de cadavre mai vechi, cel mai probabil este vorba de cele din cimitirele înghițite de ape”, a declarat Bernard Gonzalez, prefectul din Alpes-Maritimes.

Vineri, mai multe văi din apropierea oraşelor Nisa şi Menton, la graniţa cu Italia, au fost devastate de intemperii, care au provocat moartea a cel puțin patru persoane în Franţa, potrivit unui bilanţ încă provizoriu.

Ploile torenţiale au făcut, de asemenea, mai multe victime în Italia, la câteva sute de kilometri de Nisa, în Valea Aosta şi în Piemont.

De ambele părţi ale frontierei, mai multe case, drumuri şi poduri s-au prăbuşit sub forţa apelor.

La fel s-a întâmplat şi cu numeroase construcţii municipale.

O macara s-a prăbușit lângă Spitalul de Urgență. Sunt mai mulți răniți
Articolul anterior
Un moldovean a decedat într-un grav accident rutier în Italia
Articolul următor
Alte articole interesante