30 de zile de arest pentru preotul din Glodeni care ar fi încercat să violeze un băiat de 12 ani

Preotul din satul Cuhnești, raionul Glodeni, care ar fi încercat să abuzeze sexual un minor de doar 12 ani din satul vecin, Bisericani, a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Glodeni. Informația confirmată pentru Deschide.MD de către procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media, scrie deschide.md.

„Persoana bănuită a fost reținută pe un termen de 72 ore. Astăzi, după înaintarea învinuirii, procurorii au depus în instanța de judecată demers de aplicare a arestului preventiv pe un termen de 30 zile. În rezultatul examinării demersului, instanța de judecată a dispus plasarea învinuitului în arest preventiv, pe un termen de 30 zile”, ne-a comunicat Mariana Cherprec.

Amintim că, cazul șocant s-ar fi produs după ce duhovnicul ar fi petrecut cu niște săteni pe malul Prutului, unde ar fi consumat și băuturi alcoolice. După ce l-a plimbat pe minor cu automobilul, preotul a găsit un pretext pentru a-l invita la el în casă, unde ar fi avut loc tentativa de viol. 

Pe 26 iulie 2022 Episcopul de Bălți și Fălești Marchel a semnat un decret prin care preotul a fost lipsit de dreptul de a sluji cele sfinte.

Îngrozitor! Doi bărbaţi, arestaţi după ce şi-au violat nepoata de doar opt ani. Mătuşa copilei a fost cea care a sunat la 112
Articolul anterior
Militarii ucraineni răniţi vor putea fi trataţi într-un spital militar american din Germania
Articolul următor