300 de concentratoare de oxigen, oferite cu sprijinul financiar al Germaniei, vor ajunge în spitalele din Moldova

Alte 300 de concentratoare de oxigen vor ajunge în spitalele din Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat președintele țării, Maia Sandu, pe o rețea de socializare.

Echipamentele oferite cu sprijinul financiar al Guvernului Germaniei și livrate în coordonare cu Organizația Mondială a Sănătății și inițiativa Echipa Europa, au sosit de curând la Chișinău. 

„Ele vor fi distribuite în secțiile care tratează pacienții infectați de COVID-19, mai ales pacienții internați în stare gravă. Echipamentele vor ajuta medicii din Moldova să salveze cât mai multe vieți omenești.

Suntem recunoscători Germaniei și OMS pentru ajutorul generos oferit sistemului de sănătate din țara noastră, pus la grea încercare de pandemie. Germania este și o susținătoare importantă a platformei COVAX, prin intermediul căreia Moldova primește o cantitate semnificativă de vaccinuri. Mulțumim pentru sprijin și solidaritate!”, a scris Maia Sandu.

Totodată președinta țării a îndemnat cetățenii să respecte în continuare măsurile de protecție.

„Să purtăm mască, să spălăm și dezinfectăm mâinile, să păstrăm distanța socială, și să ne vaccinăm când ne vine rândul. Împreună oprim pandemia”, a conchis Maia Sandu.

Produsele „Viorica” – în finala prestigiosului concurs „Pure Beauty Global Awards”
Articolul anterior
România donează Republicii Moldova alte 132.000 doze de vaccinuri
Articolul următor
Alte articole interesante