400 de fazani au fost aduși din Ungaria în raionul Soroca

Inspectoratul pentru Protecția Mediului a anunțat, pe 4 iulie, că un grup de 400 de fazani a fost adus recent din Ungaria în raionul Soroca, înr-un efor de a îmbunătăți resursele cinegetice din această zonă a țării.

400 de fazani au fost aduși din Ungaria în raionul Soroca

Prin intermediul Societății Vânătorilor și Pescarilor, păsările vor fi aclimatizate și ulterior eliberate în natură, transmite NewsMaker.

Potrivit IPM, inițial, fazanii au fost plasați în voliere în fondul terenului de vânătoare al Primăriei Hristici. Acolo, aceștia beneficiază de hrană și de măsuri de securitate, până când se vor adapta la mediul înconjurător. După acest proces, fazanii vor fi eliberați în fondurile de vânătoare ale primăriilor din Ocolina, Stoicani, Hristici, Dărcăuți și Parcani.

„Aducerea acestor pui de fazani reprezintă o măsură importantă pentru conservarea și îmbunătățirea populației de fazani din zonă. Prin reintroducerea acestor păsări în natură, se urmărește creșterea numărului de fazani și menținerea echilibrului ecologic. Este important de menționat că reintroducerea fazanilor în natură nu are doar un impact pozitiv asupra vânătorii sportive, ci și asupra ecosistemului local. Fazanii contribuie la dispersia semințelor și la controlul insectelor dăunătoare, având astfel un rol vital în menținerea biodiversității”, a comunicat IPM.

Telefoanele mobile, tabletele şi ceasurile inteligente, interzise în timpul orelor de curs în școlile din Olanda. Guvernul a făcut anunțul
Articolul anterior
Avertismentul Austriei: Nu mizați pe tranzitul gazelor ruseşti prin Ucraina
Articolul următor