41 de moldoveni, inclusiv 4 copii, au murit înecați în ultimele luni. Recomandările salvatorilor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă Campania de prevenire a cazurilor de înec. Salvatorii au mers pe plajele bazinelor acvatice din țară unde au informat oamenii despre riscurile scăldatului în locuri neautorizate, dar și despre pericolul aflării copiilor în preajma bazinelor acvatice fără monitorizarea celor maturi.

separator

Specialiștii îndemnă persoanele să evite scăldatul în lacuri și râuri care nu sunt dotate cu stații de salvare și să-și monitorizeze strict copii în preajma bazinelor. Mai mult, salvatorii informează și despre pericolul consumului de băuturi alcoolice în timpul scăldatului.

La fel, cetățenii sunt îndemnați să nu înoate în locuri neamenajate în râuri și bazine acvatice unde relieful acestora este necunoscut.

De la lansarea campaniei, în scopul informării populației, au fost instruite peste 5.000 de persoane, iar în locurile publice au fost amplasate peste 2.800 pliante informative privind riscul scăldatului în locuri neautorizate.

Totodată, IGSU menționează că de la începutul anului 2020, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 41 de oameni, inclusiv 4 copii.   

ANSP dezvăluie o listă cu mituri și informații false despre Covid-19
Articolul anterior
În Minnesota, o femeie infectată cu Covid-19 a murit după ce a născut
Articolul următor
Alte articole interesante