Are 42 de ani și peste 80 de operații! Povestea de viață a unei femei diagnosticate cu cancer de piele

Este vorba de Lisa Pace originară din S.UA., care a fost fost diagnosticată cu melanon la vârsta de 23 de ani. În pofida diagnozei, tânăra continua să se bronzeze la solar, iar acum după 20 de ani, are peste 86 de operații pentru îndepărtarea tumorilor apărute pe piele.

separator
Pentru că nu suporta să își vadă pielea albă și numeroșii pistrui de pe față pe când era adolescentă, Lisa a început să meargă tot mai des la solar pentru a obține un bronz perfect. Acum la 42 de ani, femeia regretă amarnic hotărârea luată în tinerețe, deoarece are o mulțime de cicatrici rămase în urma celor 86 de operații pentru tratarea canceruui de piele, scrie publicația today.com.
”Dacă aș putea să dau timpul înapoi și să vorbesc cu acea fetiță care eram la 17 ani, aș sfătui-o să renunțe la acest obicei nesănătos pentru că acest cancer de piele se poate preveni. Aș sfătui-o să renunțe la solar, să se dea cu cremă cu protecție solară și să poarte haine care o feresc de radiațiile solare. Cei care te iubesc cu adevărat, nu țin cont de aspectul tău, ci de frumusețea ta interioară”, povestește Lisa Pace cu regret. 
Preocuparea ei pentru a avea un bronz perfect a început din liceu, când mergea la o prietenă care avea acasă propriul solar. Însă, a devenit cu adevărat dependentă de solar pe când era la facultate și juca baschet în echipa universității Eastern Kentucky din Richmond. Pentru că știa că este mereu filmată și pozată în timpul meciurilor, Lisa a devenit tot mai obsedată de aspectul său și visa la o piele bronzată care să ascundă din imperfecțiuni.
”Mereu mi-a displăcut faptul că aveam o piele foarte deschisă la culoare, mulți pistrui și părul roșcat. Iar fotografiile sau filmările pe care le vedeam tot mai des peste tot m-au făcut să observ doar acele imperfecțiuni. Am început să merg la solar în fiecare zi sau o dată la două zile. Devenise o dependență pentru mine, iar persoanele pe care le întâlneam mereu mă complimentau pentru bronzul meu perfect”, spune Lisa. 

Lisa a fost diagnosticată cu cancer de piele în 2000 pe când avea puțin peste 20 de ani și era antrenoare de baschet la o altă echipă. În urma unui control de rutină la dermatolog, ea a primit diagnosticul de melanom pe picior. A ignorat multe săptămâni avertismentele medicilor de a se programa cât mai repede la operație, însă într-un final a suferit două intervenții pe picior. A plecat din spital în cârje, deoarece nu putea să meargă singură. Cu toate acestea, câteva luni mai târziu a început din nou să folosească solarul. Punctul de turnură care a făcut-o să conștientizeze cât de mult rău își face singură a fost atunci când medicii au diagnosticat-o cu cancer de piele la nivelul feței. Cicatricile rămase au făcut-o să renunțe la solar și să aibă mai multă grijă de pielea ei. Însă, pericolul nu s-a diminuat, iar până la 30 de ani, Lisa ajunsese să facă peste 50 de operații din cauza cancerului de piele apărut pe tot corpul.La un moment dat ajunsese să aibă câte o operație la fiecare trei luni, după cum poveștește Lisa, care reușea să depisteze singură zonele cu probleme. Operațiile pe care le-a făcut sunt pe brațe, picioare, spate, piept, față și nas. Și mai urmează și altele, după cum au avertizat-o dermatologii. Acum, a ajuns să meargă la dermatolog aproape zilnic și are foarte multă grijă să folosească cremă cu protecție solară și hainele potrivite ca să se protejeze de radiații
”Aș prefera să fiu palidă și albă, acoperită de pistrui decât să am toate aceste cicatrici pe tot corpul”, spune Lisa. Ea își dorește ca adolescentele care visează la o piele bronzată să știe că:”sunt frumoase pentru cei care contează, chiar și fără o piele bronzată perfect”. 

Dragi femei aveți grijă de sănătatea voastră!!!

Sursa

Reacția Spitalului Clinic Municipal pentru copii nr. 1 la acuzațiile medicului Mihai Stratulat
Articolul anterior
Iată care este prima impresie pe care o lași în funcție de zodie
Articolul următor
Alte articole interesante