Are 42 de ani și peste 80 de operații! Povestea de viață a unei femei diagnosticate cu cancer de piele

Este vorba de Lisa Pace originară din S.UA., care a fost fost diagnosticată cu melanon la vârsta de 23 de ani. În pofida diagnozei, tânăra continua să se bronzeze la solar, iar acum după 20 de ani, are peste 86 de operații pentru îndepărtarea tumorilor apărute pe piele.

separator
Pentru că nu suporta să își vadă pielea albă și numeroșii pistrui de pe față pe când era adolescentă, Lisa a început să meargă tot mai des la solar pentru a obține un bronz perfect. Acum la 42 de ani, femeia regretă amarnic hotărârea luată în tinerețe, deoarece are o mulțime de cicatrici rămase în urma celor 86 de operații pentru tratarea canceruui de piele, scrie publicația today.com.
”Dacă aș putea să dau timpul înapoi și să vorbesc cu acea fetiță care eram la 17 ani, aș sfătui-o să renunțe la acest obicei nesănătos pentru că acest cancer de piele se poate preveni. Aș sfătui-o să renunțe la solar, să se dea cu cremă cu protecție solară și să poarte haine care o feresc de radiațiile solare. Cei care te iubesc cu adevărat, nu țin cont de aspectul tău, ci de frumusețea ta interioară”, povestește Lisa Pace cu regret. 
Preocuparea ei pentru a avea un bronz perfect a început din liceu, când mergea la o prietenă care avea acasă propriul solar. Însă, a devenit cu adevărat dependentă de solar pe când era la facultate și juca baschet în echipa universității Eastern Kentucky din Richmond. Pentru că știa că este mereu filmată și pozată în timpul meciurilor, Lisa a devenit tot mai obsedată de aspectul său și visa la o piele bronzată care să ascundă din imperfecțiuni.
”Mereu mi-a displăcut faptul că aveam o piele foarte deschisă la culoare, mulți pistrui și părul roșcat. Iar fotografiile sau filmările pe care le vedeam tot mai des peste tot m-au făcut să observ doar acele imperfecțiuni. Am început să merg la solar în fiecare zi sau o dată la două zile. Devenise o dependență pentru mine, iar persoanele pe care le întâlneam mereu mă complimentau pentru bronzul meu perfect”, spune Lisa. 

Lisa a fost diagnosticată cu cancer de piele în 2000 pe când avea puțin peste 20 de ani și era antrenoare de baschet la o altă echipă. În urma unui control de rutină la dermatolog, ea a primit diagnosticul de melanom pe picior. A ignorat multe săptămâni avertismentele medicilor de a se programa cât mai repede la operație, însă într-un final a suferit două intervenții pe picior. A plecat din spital în cârje, deoarece nu putea să meargă singură. Cu toate acestea, câteva luni mai târziu a început din nou să folosească solarul. Punctul de turnură care a făcut-o să conștientizeze cât de mult rău își face singură a fost atunci când medicii au diagnosticat-o cu cancer de piele la nivelul feței. Cicatricile rămase au făcut-o să renunțe la solar și să aibă mai multă grijă de pielea ei. Însă, pericolul nu s-a diminuat, iar până la 30 de ani, Lisa ajunsese să facă peste 50 de operații din cauza cancerului de piele apărut pe tot corpul.La un moment dat ajunsese să aibă câte o operație la fiecare trei luni, după cum poveștește Lisa, care reușea să depisteze singură zonele cu probleme. Operațiile pe care le-a făcut sunt pe brațe, picioare, spate, piept, față și nas. Și mai urmează și altele, după cum au avertizat-o dermatologii. Acum, a ajuns să meargă la dermatolog aproape zilnic și are foarte multă grijă să folosească cremă cu protecție solară și hainele potrivite ca să se protejeze de radiații
”Aș prefera să fiu palidă și albă, acoperită de pistrui decât să am toate aceste cicatrici pe tot corpul”, spune Lisa. Ea își dorește ca adolescentele care visează la o piele bronzată să știe că:”sunt frumoase pentru cei care contează, chiar și fără o piele bronzată perfect”. 

Dragi femei aveți grijă de sănătatea voastră!!!

Sursa

Cel puţin doi morţi şi numeroşi răniţi în urma atacurilor ruse asupra oraşului ucrainean Kramatorsk

Cel puţin două persoane au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite în urma unor bombardamente ruse efectuate sâmbătă asupra oraşului Kramatorsk, situat în estul Ucrainei, anunţă autorităţile locale, citate de cotidianul Le Monde și Mediafax.

Imaginea articolului Cel puţin doi morţi şi numeroşi răniţi în urma atacurilor ruse asupra oraşului ucrainean Kramatorsk

„Rusia continuă să genereze teroare. Consecinţele bombardamentelor cu armament având submuniţie asupra oraşului Kramatorsk: două persoane au fost ucise, iar opt au fost rănite, trei fiind în stare gravă”, a declarat primarul oraşului, Oleksandr Goncearenko.

Cel puţin 12 clădiri rezidenţiale şi 14 imobile administrative au fost avariate în urma bombardamentelor ruse.

În urmă cu câteva zile, o persoană a fost ucisă, iar alte trei au fost rănite în bombardamente ruse efectuate în Kramatorsk.

Gemeni de 18 luni au murit, după ce s-au înecat în piscina casei. Străbunica bolnavă de Alzheimer a uitat uşa deschisă

Gemenii Locklyn și Loreli Callazzo au fost găsiți fără viaţă în piscina exterioară a casei părinţilor lor, în valoare de 565.000 de dolari, din Oklahoma. Mama lor, Jenny Callazzo, în vârstă de 37 de ani, a făcut descoperirea îngrozitoare. Tot ea a fost cea care a încercat să îi resusciteze până la sosirea salvatorilor, transmite Observator.

„Acești copii frumoși ne-au fost luați prea devreme”

În conac locuiau părinţii, cei şase copii ai lor şi bunica femeii. O rudă a familiei susține că bunica lui Jenny, care suferă de Alzheimer, a lăsat ușa din spate deschisă, ceea ce le-a permis gemenilor să aibă acces la piscină.

Poliția a deschis o anchetă cu privire la decese. Cu doar câteva zile înainte de tragicul incident, mama posta imagini cu gemenii în afara proprietății cu legenda „vreau doar să mă joc afară”.

S-a lansat o strângere de fonduri pentru a ajuta familia. „Acești copii frumoși ne-au fost luați prea devreme”.

Un fost deputat rus propune anexarea orașului Istanbul: „Vom ridica o cruce deasupra bisericii Sfânta Sofia”

Politologul Semion Bagdasarov, fost deputat rus, a propus, în emisiunea prezentatorului Vladimir Soloviov, ca Moscova să profite de „situația dificilă” cu care se confruntă Turcia și să anexeze orașul Istanbul, relatează ediția în limba rusă a publicației independente The Moscow Times, preluată de hotnews.ro.

„Vom ridica anumite forțe în Turcia și vom returna statului nostru ceea ce ne aparține din punct de vedere istoric – Constantinopolul”, a declarat Bagdasarov, în cadrul emisiunii „Soloviov Live”. Vladimir Soloviov este considerat prezentatorul favorit al președintelui rus Vladimir Putin.

Potrivit lui Bagdasarov, Turcia este acum slăbită de criza economică și de consecințele cutremurelor devastatoare, așa că Rusia ar trebui să profite de acest lucru și să revendice ceea ce îi aparține din punct de vedere istoric. De asemenea, el a cerut „expulzarea” Turciei din Asia Centrală, reducerea influenței Ankarei în Ucraina, dar și „expulzarea” acesteia din Caucazul de Sud.

„Vom ridica o cruce deasupra bisericii Sfânta Sofia (…) și (vom spune) o rugăciune, în limba rusă”, a sugerat el. Catedrala Sfânta Sofia din Istanbul – la origine o biserică creștin-ortodoxă și prima mare capodoperă a stilului arhitectural bizantin – este monument al patrimoniului UNESCO transformat de președintele turc Recep Tayyip Erdogan în moschee.

„Slavă Domnului, există o criză. Criza trebuie să se încheie cu preluarea teritoriilor noastre”, a adăugat Bagdasarov.

Declarațiile lui Bagdasarov au fost făcute după ce Unal Cevikez, consilierul candidatului unic al opoziției turce, Kemal Kılıçdaroglu, a promis, într-un interviu acordat publicației Politico, că, dacă opoziția va câștiga viitoarele alegeri din Turcia, atunci Ankara va reaminti Rusiei de apartenența acestei țări la NATO.

Potrivit lui Cevikez, relațiile dintre Rusia și Turcia sunt acum asimetrice, deoarece Ankara depinde de importurile de resurse energetice rusești. „În cadrul negocierilor cu Rusia, ne vom strădui cu siguranță să avem relații egale. Dar vom reaminti Rusiei și faptul că Turcia este membră a NATO”, a declarat el.

Turcia va organiza alegeri generale pe 14 mai anul acesta, în cadrul cărora vor fi aleși 600 de parlamentari, dar și noul președinte al țării.

Reacția Spitalului Clinic Municipal pentru copii nr. 1 la acuzațiile medicului Mihai Stratulat
Articolul anterior
Iată care este prima impresie pe care o lași în funcție de zodie
Articolul următor