Mor oamenii ca muştele în Algeria

Incendiile de pădure din Algeria au omorât 42 de persoane. Autorităţile acuză că în spatele celor 50 de focare ar sta mâini criminale.

Incendiile din Algeria au omorât, marți, 42 de persoane, dintre care şi 25 militari trimiși pentru a ajuta în combaterea flăcărilor, potrivit guvernului, în vreme ce norii groși de fum acopereau marea parte a regiunii muntoase Kabylie, la est de capitală, transmite timpul.md cu referire la Reuters.

Zeci de incendii separate au izbucnit, de luni noapte, prin zonele împădurite din nordul Algeriei. Autorităţile susţin că doar mâini criminale pot fi în spatele celor aproape 50 de incendii simultane din câteva localități.

Săptămâna trecută, un organism UE de monitorizare atmosferică a transmis că Mediterana a devenit un focar de incendii de vegetație, pe măsură ce flăcările au cuprins pădurile din Turcia și Grecia, susținute de un val de căldură.
Soldații au murit în diferite zone, unii încercând să stingă flăcările și alții după ce au fost izolați când focul se răspândea, spun rezidenții Kabylie. Mulți soldați au suferit răni grave din cauza arsurilor. Câteva case au luat foc, în vreme ce familiile fugeau către hoteluri, hosteluri și rezidențe universitare, spun martorii, adăugând că un fum dens a îngreunat vizibilitatea echipajelor de pompieri.

Primele imagini ale fiicei lui Cristofor Aldea-Teodorovici la aproape un an de la naştere
Articolul anterior
Fostul soț al Kseniei Borodina îşi caută o nouă dragoste
Articolul următor