43 milioane de euro, suma uriașă găsită la percheziții în biroul lui Prigojin. Presa rusă a șters știrea după sfârșitul rebeliunii

Portalul rusesc Fontanka din Sankt Petersburg a publicat sâmbătă, 24 iunie, știrea despre o percheziție în presupusul sediu al șefului Wagner de la hotelul Trezzini, în timpul căreia a fost găsită o adevărată avere. Ulterior, după ce Evgheni Prigojin a renunțat la rebeliunea militară, informația a fost ștearsă, a notat Radio Svoboda, scrie libertatea.ro.

Cine este Evgheni Prigojin, omul care a întors armele împotriva lui Putin  și a băgat spaima în Rusia

Fontanka a scris că, în timpul perchezițiilor agenților Serviciului rus de Securitate, în biroul lui Prigojin au fost găsite: saci care conțineau 4 miliarde de ruble (n.r. circa 43 de milioane de euro); 5 kilograme de lingouri de aur: 6 pistoale; 5 „brichete de pulbere albă, fiecare de un kilogram”; 4 pașapoarte, „cu o fotografie a unui bărbat care semăna cu Evgheni Prigojin, dar cu nume diferite”. Fontanka a sugerat că acestea erau documente pentru dublurile șefului grupului de mercenari Wagner, notează sursa citată. 

Nu au existat comentarii oficiale din partea agenților de aplicare a legii cu privire la percheziția din biroul lui Prigojin. Ulterior, după ce Evgheni Prigojin a anunțat că renunță la revolta militară, știrea a fost eliminată de pe site. Însă mai multe resurse media au salvat fotografiile inițiale. 

Foto! Frumusețea și autenticitatea portului popular din sudul Moldovei, în câteva fotografii superbe cu băștinași din Ștefan Vodă
Articolul anterior
Video! Ploaie torențială la Ceadîr Lunga. Străzi transformate în râuri
Articolul următor