48 de persoane au ajuns la spital, după ce au participat la o înmormântare

Numărul persoanelor internate în spital, după ce s-au intoxicat la un parastas din raionul Soroca, a crescut la 48. Opt dintre spitalizați sunt copii.

separator

Amintim că incidentul a avut loc sâmbătă, în satul Holoșița, din Raionul Soroca. Oamenii au mers la un parastas după o înmormântare, iar la câteva ore, rând pe rând tot mai mulți au început să se simtă rău.

Până ieri, fuseseră internați 20 de oameni. Peste noapte, alți 16 participanți au ajuns la spital, iar la această oră numărul a ajuns la 48! Dintre aceștia, opt sunt copii.

„Starea lor e de gravitate medie, situaţia e sub control, ei primesc tratament. Tratament antibacterian şi tratament infuzional”, a declarat Valeriu Bordian, vicedirectorul Spitalului Raional din Soroca, pentru publika.md.

Produsele servite la parastas au fost comandate de rudele victimei la un restaurant din Drochia. Inspectorii ANSA, împreună cu Centrul de Sănătate Publică, au prelevat probe de la alimente și le-au transmis pentru analize la laborator. Cazul este investigat şi de Inspectoratul de Poliţie din Soroca. Agentul economic care a prestat servicile pentru masa de pomenire şi-a sistat activitatea, până la stabilirea tuturor circumstanţelor.

Foto! Cele mai elegante și talentate personalități din țara noastră, premiate la Gala Premiilor Fashion VIP, ediția a 13-a!
Articolul anterior
Operație pe inimă, pe marginea drumului. Un motociclist a fost salvat în mod miraculos!
Articolul următor
Alte articole interesante